25.11.2024
Телеканал NTD

В Австралії поруч із будинком для людей похилого віку з’явився дитячий центр

В Австралії поруч із будинком для людей похилого віку з'явився дитячий центр

Біля цього будинку для людей похилого віку міста Веллінгтон, що в Новому Південному Уельсі, з'явився дитячий..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Біля цього будинку для людей похилого віку міста Веллінгтон, що в Новому Південному Уельсі, з’явився дитячий центр. Старенькі раді таким сусідам — тепер вони постійно відвідують малюків, що робить їхнє життя цікавішим.

[Поліна Коркоран, мешканка будинку для людей похилого віку]:
«Ти почуваєшся живою людиною».

У цієї бабусі немає своїх онуків. Каже, така взаємодія дуже важлива.

[Поліна Коркоран, мешканка будинку для людей похилого віку]:
«Це в якомусь розумінні нас підтримує. Зберігає цікавість то того, що тут відбувається».

У цьому центрі старенькі грають, читають і співають разом із малюками. Це допомагає їм підтримувати добру пам’ять і уникнути депресії. І, звісно, ні про яку самотність не може бути й мови.

[Террі Фрост, директор будинку для людей похилого віку]:
«Багато хто, потрапляючи в заклад із догляду за старенькими, упадає в депресію, а якість їхнього життя гіршає».

Ідея організувати тут дитячий центр і проводити такі зустрічі виникла в директора будинку для людей похилого віку Террі Фроста.

[Террі Фрост, директор будинку для людей похилого віку]:
«Просто заглянути сюди після обіду зі своїми дітьми, посидіти на веранді й подивитися, як вони грають — це вже терапія».

Багато хто вважає, що за такими закладами майбутнє.

[Поліна Коркоран, мешканка будинку для людей похилого віку]:
«Дивлюся, як діти малюють, потім граються й усе таке, а потім хтось із малюків підходить і запитує: “Як тебе звуть?” Це справді чудово».

Такі зустрічі мешканців будинків для людей похилого віку з малюками влаштовують у низці країн. З одного боку, старенькі почуваються потрібними, а, з іншого, малюки раді великій увазі.
Коротке посилання на цю сторінку:

В Австралії поруч із будинком для людей похилого віку з’явився дитячий центрООН: голодна смерть загрожує 220 000 дітей у СуданіФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроЯк у популярному туристичному місті Таїланду справляються з мавпячим свавіллямГабонський дизайнер перетворює викинутий папір на красиві вазиДруга найбільша в історії Техасу пожежа знищує будинкиМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняПрофесори-медики Південної Кореї масово звільняються, щоби підтримати стажистівНезвичайну кількість мертвих кайр знаходять на узбережжі Франції

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: