19.08.2024
Телеканал NTD

США вперше ввели санкції щодо китайського чиновника за переслідування Фалуньгун

Photo by NICHOLAS KAMM/POOL/AFP via Getty Images

10 грудня, у День прав людини, уряд США запровадив санкції щодо китайського чиновника. Його звинувачують у репресіях Фалуньгун. Це перша така міра Вашингтона, ухвалена у відповідь на гоніння прихильників цієї медитативної практики в Китаї.

Фалуньгун, також відомий як Фалунь Дафа, – це духовна практика вдосконалення, яку репресує комуністична партія Китаю.

Держсекретар Майк Помпео сказав, що в’їзд до США буде заборонено Хуан Юаньсюну – начальнику поліційної дільниці Уцунь Управління громадської безпеки Сяменя в Китаї. Не зможе в’їхати на територію країни і його дружина.

За словами Помпео, Хуан причетний до особливо серйозних порушень релігійної свободи послідовників Фалуньгун. Зокрема, до їх ув’язнення і допитів.

Загалом того дня Держдепартамент опублікував санкції щодо 17 високопосадовців за порушення прав людини.

Влада Китаю переслідує Фалуньгун понад два десятиліття. Мільйони людей було кинуто в тюрми і трудові табори. Задокументовано понад чотири тисячі смертей внаслідок гонінь. Однак прихильники Фалуньгун і правозахисні організації зазначають, що жертв може бути в тисячі разів більше.

Адміністрація Трампа посилює тиск на Пекін. Чиновники потрапляють до списку санкцій також за позбавлення Гонконгу його свобод і переслідування мусульман-уйгурів в регіоні Сіньцзян.

 

Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: