20.05.2024
Телеканал NTD

Естонці встановили світовий рекорд з естафетного запливу в холодній воді

Естонці встановили світовий рекорд з естафетного запливу в холодній воді

Естонці кинули виклик зимовим холодам і влаштували естафетний заплив у крижаній воді у відкритому басейні в..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Естонці кинули виклик зимовим холодам і влаштували естафетний заплив у крижаній воді у відкритому басейні в Таллінні. У заході бере участь 500 осіб. Найменшому плавцю 9 років, найстаршому — за 80. На це зважилася навіть вагітна жінка.

Мета естафети — побити світовий рекорд. Минулий встановили у Фінляндії. Там у крижаному запливі брало участь 250 осіб.

Естонські плавці впевнені, що моржування зміцнює імунітет.

[Рой Віссерс, учасник запливу]:

«У крові підвищується рівень лейкоцитів. Якщо вірус потрапить в організм, то на захист стане більше цих білих клітин, і вони вб’ють вірус. Тож у нинішній ситуації ми діємо цілком розумно».

Учасників естафети підтримують уболівальники.

[глядачка]:
«Не треба сидіти вдома, надягати маски й впадати в депресію. Треба вийти на вулицю, подихати свіжим морозним повітрям. Так імунітет зміцниться на 100 %».

Естафета тривала майже п’ять годин. Кожен учасник проплив 25 метрів, а разом естонські моржі подолали понад 12 з половиною кілометрів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Естонці встановили світовий рекорд з естафетного запливу в холодній водіНазвані мами-видри допоможуть осиротілим дитинчатамУ Сіетлі тисячі людей милуються цвітом сакуриУ Лондонському зоопарку підростає дитинча рідкісної рівнинної горилиПерші у світі перегони в реактивних костюмах відбулися в ДубаїДесятки аеростатів літали над швейцарським містечком в альпійській долиніДанські кондитери змагаються у створенні найсмачніших «карнавальних булочок»Як колишній пілот після звільнення став готувати традиційний сир халуміНайбільша у світі природна ковзанка відкрилась у КанадіПівнічномакедонець тримає вдома 600 папуг, і їх стає дедалі більше

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: