02.01.2024
Телеканал NTD

Лувр виставляє на аукціон зустріч із «Моною Лізою»

Лувр виставляє на аукціон зустріч із «Моною Лізою»

Лувр виставляє на торги унікальні лоти. Серед них — право спостерігати за щорічним оглядом картини Леонардо..

Дата завантаження: 2024-05-01

video

Лувр виставляє на торги унікальні лоти. Серед них — право спостерігати за щорічним оглядом картини Леонардо да Вінчі «Мона Ліза». Той, хто запропонує найвищу ціну, зможе разом із директором музею побачити, як роботу дістають з-під скла.

[Емілі Віллетт, представниця Лувру]:
«Це справді унікальна можливість. Раніше її надавали лише кільком високопосадовцям, які відвідували країну. Це був дипломатичний подарунок. Однак широкому загалу це практично недоступно».

Щороку шедевр дістають з-під скла для швидкого огляду. Роботі початку XVI століття загрожують тріщини.

Серед 24 унікальних лотів також прогулянка паризькими дахами в товаристві місцевого художника й відвідування концерту в залі для королівських прийомів.

Отримані кошти спрямують на новий простір, присвячений освіті у сфері мистецтва й культури. Передбачається, що він відкриється восени наступного року.

[Янн ле Туєр, представник Лувру]:
«Лувр відомий у всьому світі, і завдяки цій репутації в нас також є благодійники з усього світу, компанії, які нас підтримують. Та це не означає, що Лувр — дуже багатий музей. Він багатий своїми колекціями, своєю історією, своїми шедеврами, але його роль як музею номер один у світі означає, що ми маємо велику відповідальність, і це вимагає певних витрат».

Торги проходять в онлайн-форматі на сайті одного з аукціонів. Загалом очікують отримати понад мільйон євро. Водночас за огляд «Мони Лізи» сподіваються одержати від 10 до 30 тисяч євро.

2019-го Лувр відвідало коло 10 мільйонів гостей. Під час карантину він був закритим понад п’ять місяців. А знову запрацював улітку.
Коротке посилання на цю сторінку:

Лувр виставляє на аукціон зустріч із «Моною Лізою»Останню картину Караваджо показали в ЛондоніУ швейцарському замку відкрилася перша Всесвітня бібліотека водиФранцузький художник оживив фасад престижного готелю в Ріо-де-ЖанейроСтаровинне іспанське ательє створює одяг та аксесуари для кіноіндустрії всього світуШколярі Каліфорнії повернулися до ручок та зошитівПінболом захоплюється дедалі більше молодіФестиваль світла прикрасив Копенгаген в останній місяць зимиМодний дім Carolina Herrera показав красу як силуНайвідоміший храм Камбоджі хоче повернути колишню кількість туристів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: