20.04.2024
Телеканал NTD

Болівійська сім’я щороку робить різдвяний вертеп із сотень статуеток

Болівійська сім'я щороку робить різдвяний вертеп із сотень статуеток

Щороку заміський будинок жительки Болівії Марсель занурюється в спокійну різдвяну атмосферу. Допомагають у цьому сотні витончених..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Щороку заміський будинок жительки Болівії Марсель занурюється в спокійну різдвяну атмосферу. Допомагають у цьому сотні витончених фігурок, створених у різних куточках світу.

Марсела колекціонує статуетки, іграшкові будинки та інші сувеніри вже 30 років.

[Марсела Рока де Артманн, жителька Болівії]:
«Ми купуємо їх щороку, хай би куди поїхали. А подорожуємо ми багато. Маємо сувеніри з Мозамбіку й Австралії, є вироби племені маорі з Нової Зеландії, а ще статуетки з Австрії та Німеччини».

Жінка розпаковує й розставляє фігурки кілька днів. Їй допомагають рідні. З будиночків і статуеток виростає святкова композиція. Усюди мерехтять різнокольорові вогні, і все нагадує про Різдво. Головна сцена — ясла з немовлям Ісусом у центрі.

Марсела вважає, що головне для людини — віра. З нею можна пережити негаразди й утрату близьких, а також знайти душевний спокій.
Коротке посилання на цю сторінку:

Болівійська сім’я щороку робить різдвяний вертеп із сотень статуетокПерші у світі перегони в реактивних костюмах відбулися в ДубаїДесятки аеростатів літали над швейцарським містечком в альпійській долиніПерегони на дитячих велосипедах влаштували для дорослих у СШАСтамбул: як собаки-терапевти допомагають в аеропортуКішки пройшли подіумом на Тижні моди в ЛондоніДанські кондитери змагаються у створенні найсмачніших «карнавальних булочок»Як панди граються на снігу в зоопарку у БельгіїPet Show — 2024: у Гонконгу проходить виставка домашніх тваринУ Парижі відновили легендарний забіг офіціантів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: