25.01.2024
Телеканал NTD

Традиційну виставку шведських пряникових будиночків цього року зробили в 3D

Традиційну виставку шведських пряникових будиночків цього року зробили в 3D

Щорічна виставка пряникових будиночків традиційно проходить у Музеї дизайну та архітектури Стокгольма. Зазвичай її відвідують сотні..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Щорічна виставка пряникових будиночків традиційно проходить у Музеї дизайну та архітектури Стокгольма. Зазвичай її відвідують сотні гостей.

Однак цього року через пандемію двері для відвідувачів зачинені. Тож організатори придумали високотехнологічний спосіб показати витвори широкій аудиторії. Усі роботи повільно й методично перенесли в цифровий формат. Зображення об’ємні.

[Юстина Гулль, співробітниця музею]:
«Ми зробили 3D-фото всіх пряникових будиночків, які зазвичай демонструємо на виставці. Ми перетворили їх на цифрові 3D-моделі. Їх можна побачити завдяки технології доповненої реальності. Вони з’являться на вашому телефоні, коли ви зайдете на вебсайт».

Головною темою виставки, звісно, стала епідемія коронавірусу. Деякі фігурки можна побачити в масках. Ось, наприклад, магазин під назвою «Корона», перед яким вишикувалися імбирні чоловічки.

А це планети Сонячної системи, серед яких можна помітити й одну у вигляді SARS-CoV-2.

Один автор також вирішив зобразити головного епідеміологічного лікаря Швеції Андерса Тенгелла. Він прославився тим, що виступив проти «локдауну» й самоізоляції, та водночас закликав людей дотримуватися інших запобіжних заходів.

[Юстина Гулль, співробітниця музею]:
«Це пряникова версія Андерса Тегнелла, яку також можна побачити в доповненій реальності. Насправді це п’ять версій Тенгелла. Пекар подумав, що так допоможе йому повторювати його головне послання, а саме “Тримайте дистанцію”».

Роботи розділено на різні категорії. У кожній оголосять переможця.
Коротке посилання на цю сторінку:

Традиційну виставку шведських пряникових будиночків цього року зробили в 3DКитайські майстри готують повітряних зміїв до видовищного фестивалюНародну музику шоро в Бразилії визнали культурною спадщиноюФестиваль «Звуки цвітіння» починається в Ботанічних садах К’ю в ЛондоніСтолиця Словенії — Місто драконів — святкує китайський Новий рікУ Помпеях знайшли давню бенкетну залу з фрескамиНаціональний балет Грузії приїхав з танцювальною програмою до Боснії і ГерцеговиниТуніська співачка хоче відродити в країні давню берберську мовуУ Киргизстані відроджують традицію носити жіночий головний убір елечекКамбоджа: як святкують кхмерський Новий рік

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: