27.06.2024
Телеканал NTD

Останній шанс: Велика Британія і ЄС намагаються укласти торговельну угоду

Останній шанс: Велика Британія і ЄС намагаються укласти торговельну угоду

Представники Великої Британії і ЄС у неділю відновили переговори про торговельну угоду між блоком і Лондоном..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Представники Великої Британії і ЄС у неділю відновили переговори про торговельну угоду між блоком і Лондоном в умовах «брекзиту». Це остання спроба закріпити на папері майбутні торговельні відносини між сторонами до кінця року.

Переговори проходять у штаб-квартирі Єврокомісії.

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон і голова ЄК Урсула фон дер Ляєн у суботу поговорили зі своїми командами перемовників і розпорядилися продовжити обговорення. Днем раніше їх поставили на паузу через неподолані розбіжності.

У спільній заяві після телефонних дзвінків Джонсон і фон дер Ляєн сказали, що угоди може й не бути, якщо Лондон і Брюссель не досягнуть згоди в трьох питаннях: рибальство в британських водах, чесна конкуренція і шляхи вирішення майбутніх суперечок.

Джерела в британській групі кажуть, що це останній шанс укласти угоду. Водночас у команді ЄС уважають, що на розв’язання питань піде не один день.

Велика Британія формально вийшла з Євросоюзу 31 січня. Тоді було встановлено перехідний період, який завершується 31 грудня. За цей час має бути затверджено торговельну угоду. Але команди пропустили вже кілька дедлайнів.

Головний парламентер від Великої Британії Девід Фрост сказав журналістам, що його команда докладе всіх зусиль, щоб укласти угоду.

А парламентер від ЄС Мішель Барньє в неділю повинен був повідомити країни-члени про хід переговорів. Однак зустріч відклали.

Якщо сторони не зможуть укласти угоду, то з 31 грудня їхні торговельні відносини будуть регулювати правила Світової організації торгівлі. Борис Джонсон неодноразово казав, що країна готова до такого повороту подій і що в цьому разі Лондон укладатиме двосторонні торговельні угоди з країнами блоку.
Коротке посилання на цю сторінку:

Останній шанс: Велика Британія і ЄС намагаються укласти торговельну угодуСША заступилися за Філіппіни після їхнього зіткнення з КитаємВерховний суд залишив ім’я Дональда Трампа в бюлетенях штату КолорадоСотні тисяч людей у Мексиці вийшли на протест проти президента країниЯпонія втратила титул третьої за величиною економіки світуПетропавловськ, що в Казахстані, частково затоплений, тисячі людей евакуйованоПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоУрсула фон дер Ляєн може зберегти свою посаду ще на п’ять роківУ М’янмі запровадили обов’язкову військову службуЧовен із мігрантами перекинувся біля берегів Панами

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: