26.01.2024
Телеканал NTD

Ще 14 чиновників КНР підпадуть під санкції США через переслідування гонконзьких законодавців

Ще 14 чиновників КНР підпадуть під санкції США через переслідування гонконзьких законодавців

Сполучені Штати Америки готові додати ще низку китайських чиновників до «чорного списку». Про це повідомляють джерела..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Сполучені Штати Америки готові додати ще низку китайських чиновників до «чорного списку». Про це повідомляють джерела в Білому домі. Санкції запровадять за те, що минулого місяця Пекін виключив із парламенту Гонконгу кілька обраних опозиційних законодавців.

Під санкції потрапить щонайменше 14 громадян материкового Китаю та Гонконгу. Їхні активи в США заморозять. Також на них накладуть фінансові обмеження.

Як очікують, у цьому переліку будуть члени Компартії Китаю та парламенту КНР.

Білий дім і Держдепартамент США цю інформацію поки не прокоментували.

Минулого місяця чотирьох опозиційних законодавців Гонконгу виключили з парламенту. Це стало можливим після того, як парламент Китаю надав відповідні повноваження владі спеціального району.

Наслідком цього стала масова відставка на знак протесту гонконзьких опозиційних депутатів.

Це призвело й до того, що такі країни, як Австралія, Нова Зеландія, Канада та Велика Британія, звинуватили Пекін у підриві демократичних цінностей і прав людини в колишній британській колонії.

Вашингтон уже ввів санкції щодо голови адміністрації Гонконгу Керрі Лам та нинішнього й колишніх очільників поліції.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ще 14 чиновників КНР підпадуть під санкції США через переслідування гонконзьких законодавцівЄС посилює санкції щодо Ірану після атаки на ІзраїльФранцузькі фермери досі блокують дороги, що ведуть до ПарижаДональд Трамп переміг на республіканських виборах у МічиганіФінляндія: тисячі мігрантів чекають у Росії можливості перейти кордон і потрапити до ЄСІзраїль звинуватив Туреччину в тому, що вона стала на бік ХАМАСуДипломатичний скандал: працівники посольства Мексики залишили ЕквадорСупервівторок завершився перемогою Дональда Трампа та Джо БайденаАмериканський штат Аризона повернув закон 1864 року, який забороняє аборти майже в усіх випадкахВлада Азербайджану зносить будівлю колишнього карабаського парламенту

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: