25.09.2024
Телеканал NTD

Опозиція, ЄС і США не визнають результатів парламентських виборів у Венесуелі

Опозиція, ЄС і США не визнають результатів парламентських виборів у Венесуелі

Лідер опозиції Венесуели Хуан Гуайдо сказав, що не визнає результатів парламентських виборів у його країні. Згідно..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Лідер опозиції Венесуели Хуан Гуайдо сказав, що не визнає результатів парламентських виборів у його країні. Згідно з офіційними даними, більшість дістали прихильники президента Ніколаса Мадуро — майже 69 %.

[Хуан Гуайдо, лідер опозиції Венесуели]:
«Кілька хвилин тому Європа затвердила схему санкцій Магнітського, яка полягає в тому, щоб чинити тиск і запроваджувати обмеження за порушення прав людини, а також корупцію. Думаю, це дуже чітка відповідь на те, що відбувається у Венесуелі».

Багатьом перехожим на вулицях Каракаса теж не до вподоби результати виборів.

[Освальдо Флорес, місцевий житель]:
«Сподіваюся, ситуація зміниться, оскільки ми всі втомилися від одного й того ж. Постійно те саме. Якщо запитаєте, чи згодні ми, я впевнений, що більшість венесуельців не згодна з тим, що робить влада».

Явка на виборах, які відбулися минулої неділі, становила всього 31 %. Це вдвічі менше, ніж було під час виборів до парламенту у 2015 році. Опозиція бойкотувала голосування, назвавши його фарсом заради зміцнення влади.

Мадуро повернув собі контроль над Національною асамблеєю в умовах глибокої економічної кризи, накладених США санкцій і масової втечі жителів до інших країн.

[Хорге Родрігес, новообраний член Національної асамблеї Венесуели]:
«Послання до світу, особливо до агресивних урядів, які виступають проти народу Венесуели, таке: санкції потрібно скасувати».

Раніше цього року верховний суд країни ухвалив, що управління кількох опозиційних партій має перейти до тих, кого до цього виключили з цих політичних сил за ймовірні зв’язки з Мадуро. Це була одна з основних причин, чому опозиція назвала ці вибори обманом.

Сполучені Штати Америки, ЄС і понад десять країн Латинської Америки також уважають їх сфальсифікованими.

[Жозеп Боррель, Верховний представник ЄС з питань закордонних справ]:
«Міністри закордонних справ ЄС були змушені визнати, що ці вибори не відповідають навіть мінімальним міжнародним стандартам легітимності. Вони не змогли залучити до голосування людей. Вибори також не були інклюзивними й прозорими, тому Євросоюз не може визнати їхніх результатів».

2015 року опозиція Венесуели здобула більшість місць у парламенті. Однак Верховний суд відтоді блокував будь-які законодавчі ініціативи. А 2017 року Мадуро створив паралельний парламенту орган під назвою Національна конституційна асамблея.
Коротке посилання на цю сторінку:

Опозиція, ЄС і США не визнають результатів парламентських виборів у ВенесуеліНайпотужніший за 25 років землетрус на Тайвані: щонайменше четверо загиблих137 осіб загинуло й понад 180 постраждало внаслідок теракту в «Крокус Сіті Холі» у РосіїГонконг посилив закон про нацбезпекуНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадомПовені спричинили хаос в Афганістані та ПакистаніЯк накладні вії з КНДР наповнюють магазини світуМашини в багні та річки замість вулиць: друга атмосферна річка прийшла до КаліфорніїАлбанія незабаром почне приймати мігрантів у межах угоди з ІталієюЗброя для України вже в дорозі: Байден підписав законопроєкт про допомогу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: