24.07.2024
Телеканал NTD

Австралія вимагає від Китаю вибачень за фейкове фото у твіттері

Австралія вимагає від Китаю вибачень за фейкове фото у твіттері

Прем'єр-міністр Австралії висловив велике обурення щодо публікації, яка нещодавно з'явилася на офіційній сторінці прессекретаря міністерства закордонних..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Прем’єр-міністр Австралії висловив велике обурення щодо публікації, яка нещодавно з’явилася на офіційній сторінці прессекретаря міністерства закордонних справ Китаю у твіттері. Чжао Ліцзянь розмістив фейкове зображення, на якому чоловік в австралійській військовій формі приставив ніж до горла афганської дитини. Підпис під картинкою такий: «Не бійся, ми прийшли з миром».

[Скотт Моррісон, прем’єр-міністр Австралії]:
«Це надзвичайно обурливо. Це не можна виправдати нічим. Китайському урядові має бути соромно за цей пост. Він зганьбив себе в очах світу».

Зі слів прем’єр-міністра, це зображення фальшиве й ображає всіх австралійських військових.

[Скотт Моррісон, прем’єр-міністр Австралії]:
«Австралія вимагає від міністерства закордонних справ Китаю вибачень за цей обурливий пост. Ми також домагаємося, щоб його негайного видалили. Ми вже зв’язалися з Твіттером. Це хибний образ і жахлива образа наших армійців, що служать у цій формі понад 100 років».

Представник МЗС КНР опублікував це зображення на тлі розслідування, яке нещодавно почали щодо невеликої групи австралійських військовиків. Їх звинувачують у тому, що вони під час війни в Афганістані вбили кількох цивільних, бо вважали їх прихильниками «Талібану». І серед них нібито було два 14-річних підлітки. Офіційних результатів розслідування поки немає.

Відносини між Канберрою й Пекіном загострилися у квітні, коли прем’єр-міністр закликав розслідувати походження нового коронавірусу.

[Скотт Моррісон, прем’єр-міністр Австралії]:
«Без сумніву, між Китаєм та Австралією є напруженість. Але усувати її слід не так. Австралія терпляче докладала зусиль до розв’язання проблем у наших відносинах зрілим і відповідальним чином, домагаючись участі як на рівні лідерів, так і на рівні міністрів».

Китай є одним з найбільших торговельних партнерів Австралії. Раніше цього місяця він висловив невдоволення правилами Канберри щодо іноземних інвестицій, національної безпеки та прав людини.
Коротке посилання на цю сторінку:

Австралія вимагає від Китаю вибачень за фейкове фото у твіттеріІзраїль звинуватив Туреччину в тому, що вона стала на бік ХАМАСуОкружний апеляційний суд США призупинив новий міграційний закон штату ТехасТисячі угорців знову вийшли на протест проти Віктора ОрбанаКонгрес США ухвалив закон, який може заборонити тіктокАдміністрація Байдена скасувала послаблення нафтових санкцій щодо ВенесуелиШлях до НАТО відкрився: Угорщина схвалила членство ШвеціїВерховний суд залишив ім’я Дональда Трампа в бюлетенях штату КолорадоДипломатичний скандал: працівники посольства Мексики залишили ЕквадорВелика Британія наклала санкції на китайських хакерів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: