26.10.2024
Телеканал NTD

Виставка робіт старих майстрів: Букінгемський палац сподівається поліпшити фінансове становище

Виставка робіт старих майстрів: Букінгемський палац сподівається поліпшити фінансове становище

У Королівській галереї Букінгемського палацу в Лондоні відкрилася виставка робіт так званих старих майстрів. Відвідувачі можуть..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

У Королівській галереї Букінгемського палацу в Лондоні відкрилася виставка робіт так званих старих майстрів. Відвідувачі можуть розглянути 65 шедеврів різних живописців, які зберігаються в королівській колекції.

[Десмонд Шейв-Тейлор, дослідник королівських картин]:
«Маємо цілу низку творів італійського живопису з величезним хронологічним діапазоном: від епохи Відродження й Тиціана до Каналетто. А інша частина виставки складається з картин країн Бенілюксу. Це Голландія і Фландрія, Голландська Республіка й Іспанські Нідерланди. Серед робіт — й амбітні портрети Рубенса, ван Дейка й Рембрандта, і більш домашні картини. Їх створено не для палаців і королів — вони домашні та відтворюють повсякденне життя».

Зазвичай ці картини висять у залах Букінгемського палацу, де приймають високопоставлених гостей. Відвідувачі, можливо, уже мали шанс їх побачити.

Однак тепер шедеври можна розглянути безпосередньо й на рівні очей.

[Десмонд Шейв-Тейлор, дослідник королівських картин]:
«Це одна з родзинок — робота Яна Вермера під назвою “Урок музики”. Двоє людей перебувають у музичному залі. Сама тема — одна з найповсякденніших у світі. Але зображено це просто чудово. Гадаю, завдяки світлу й простору, які відтворив Вермер, ми не просто дивимося на картину — ми ніби відчуваємо, що дихаємо повітрям залу».

Королівська галерея, як і багато інших музеїв країни, дуже постраждала від коронавірусу. Вона сподівається, що завдяки відвідувачам зможе поліпшити фінансове становище.

Виставка працюватиме цілий рік. Якщо вона буде популярною серед лондонців, то, коли скасують карантинні обмеження, її зможуть побачити й іноземні гості.
Коротке посилання на цю сторінку:

Виставка робіт старих майстрів: Букінгемський палац сподівається поліпшити фінансове становищеШколярі Каліфорнії повернулися до ручок та зошитівРозкішний бал-маскарад став окрасою Венеційського карнавалуВедмеді, кобили й турки: парад М’ясопуст у чеському селіБез інтернету та зв’язку: на Балі відзначили День тишіГодинник, який може точно йти 45 млн років, показали на виставці в ЖеневіВогняноволосі жінки незвичайної краси: виставка прерафаелітів відкрилася в ІталіїНародну музику шоро в Бразилії визнали культурною спадщиноюНаціональний балет Грузії приїхав з танцювальною програмою до Боснії і ГерцеговиниКурка з «драконячими лапами» — найліпший подарунок на в’єтнамський Новий рік

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: