08.07.2024
Телеканал NTD

Різдвяні вогні дарують надію жителям Косова

Різдвяні вогні дарують надію жителям Косова

Тисячі вогників засвітилися в косовському селі П'єтершан, що за сто кілометрів од Приштини. Яскраві гірлянди на..

Дата завантаження: 2024-05-08

video

Тисячі вогників засвітилися в косовському селі П’єтершан, що за сто кілометрів од Приштини. Яскраві гірлянди на деревах, різдвяний вертеп посеред галявини й навіть олень, який ніби ось-ось злетить у небо. Місцева церква й парафіяни ретельно прикрашають село перед кожним Різдвом.

[Мар’яна Ука, священник]:
«Це вельми важливо, особливо цього року — під час пандемії. Різдвяним оздобленням ми хочемо дати надію всім — жителям і села, і міста Джакова, і всього Косова. У цей кризовий, складний час вони побачать вогні, побачать щось позитивне й відчують, що життя, як і раніше, хороше».

Зазвичай мешканці села купують прикраси за власні гроші. Нагородою стають усмішки гостей.

[житель села П’єтершан]:
«Торік, і в усі попередні, у нас теж грала музика, горіли вогні й панувала традиційна святкова атмосфера».

Цього року через карантинні обмеження гостей приїжджає менше, ніж зазвичай, але вони все ж є.

[Мар’яна Ука, священник]:
«Учора помилуватися різдвяним оздобленням прийшло багато вірян. Для них було важливо віднайти надію на те, що, попри труднощі і страждання, життя триває».

Косово — переважно мусульманська країна, і католиків тут небагато. Також є велика громада православних вірян серед сербської меншини.
Коротке посилання на цю сторінку:

Різдвяні вогні дарують надію жителям КосоваНаціональний балет Грузії приїхав з танцювальною програмою до Боснії і Герцеговини10 років у Louis Vuitton: дизайнер Ніколя Геск’єр відсвяткував ювілей у ЛувріБез інтернету та зв’язку: на Балі відзначили День тишіМодниці привабили увагу на Чемпіонаті світу з кінних перегонів у ДубаїДо Перу повернулися 4600 археологічних артефактівНародну музику шоро в Бразилії визнали культурною спадщиноюФранцузький острів Мон-Сен-Мішель знову став недоступнимКамбоджа: як святкують кхмерський Новий рікРаніше втрачену гітару Джона Леннона виставлять на аукціон

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: