28.05.2024
Телеканал NTD

Промінь надії під час пандемії: порожні паризькі готелі стали притулками для бездомних

Промінь надії під час пандемії: порожні паризькі готелі стали притулками для бездомних

Зазвичай паризький готель Avenir Montmartre приваблює десятки туристів, бо з його вікон видно Ейфелеву вежу й..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Зазвичай паризький готель Avenir Montmartre приваблює десятки туристів, бо з його вікон видно Ейфелеву вежу й храм Сакре-Кер.

Але COVID-19 відлякав усіх гостей. І тепер у номерах готелю поселилися бездомні.

Упродовж року готель виділяв свої номери благодійній організації Emmaus Solidarite. І тепер вона розміщує там людей, які інакше б жили на вулиці.

[Ібрагім, шукач притулку з Малі]:

«Я дуже щасливий. Я тут уже майже 10 днів».

Це Ібрагім — мігрант із Малі.

[Ібрагім, шукач притулку з Малі]:
«Коли я вчора лягав спати, то думав про своє життя. До того, як я сюди заселився, було складно. Але я тут. Коли я сюди зайшов, то побачив своє майбутнє. Настане день, коли моє життя зміниться. Я матиму своє помешкання, роботу й дозвіл на проживання, як і в усіх інших».

Платить за номер та за триразове харчування мігранта благодійна організація. Гроші бере з урядових дотацій.

Її представники кажуть, що готель допомагає людям повернутися до нормального життя. Багато постояльців страждають від хвороб чи психологічних травм.

[П’єр Жульєрмос, представник Emmaus Solidarite]:
«Перевага, яку ми бачимо, полягає в тому, що люди, які живуть на вулиці, можуть прийти до місць, готових для життя».

[Бруно Морель, директор Emmaus Solidarite]:
«Міністерство охорони здоров’я розробляє так званий зимовий план, воно обіцяє відкрити номери для нужденних. Ці зусилля не можна послаблювати. Люди, як і раніше, залишаються на вулицях».

За даними паризької адміністрації, у місті живе понад 3600 бездомних. Благодійна організація зазначає, що не просто надає людям житло, але ще допомагає їм знайти постійну роботу й місце проживання.
Коротке посилання на цю сторінку:

Промінь надії під час пандемії: порожні паризькі готелі стали притулками для бездомнихГабонський дизайнер перетворює викинутий папір на красиві вазиТуристи закликають дати спокій принцесі Кейт після того, як її помітили у ВіндзоріЧасті землетруси тримають у страху жителів столиці МексикиЧерез війну в Секторі Гази Ізраїль утратив тисячі палестинських робітниківПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиВ Аргентині намагаються врятувати південних королівських крабівНовий олімпійський водний центр у Парижі гріє воду енергією сонцяДруга найбільша в історії Техасу пожежа знищує будинки

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: