24.06.2024
Телеканал NTD

На віртуальному засіданні Генеральної Асамблеї ООН знову обговорили COVID-19

На віртуальному засіданні Генеральної Асамблеї ООН знову обговорили COVID-19

Спеціальне засідання Генасамблеї ООН знову відбулося з дотриманням карантинних заходів. Лідери країн відправили свої записані звернення...

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Спеціальне засідання Генасамблеї ООН знову відбулося з дотриманням карантинних заходів. Лідери країн відправили свої записані звернення.

Темою знову стала пандемія коронавірусу. Учасники наголосили на важливості Ініціативи з прискорення доступу до засобів боротьби з COVID-19, яку називають ACT-Accelerator, а також закликали країни-члени виділити гроші на цю програму.

[Ангела Меркель, канцлер Німеччини]:
«Попри складнощі, з якими ми зіткнулися через пандемію, ми бачимо світло в кінці тунелю. І здебільшого завдяки ACT-Accelerator — глобальній платформі розроблення й розподілу тестів, лікування та вакцин. Однак цій ініціативі потрібне фінансування, щоб вона була ще дієвішою. Й інвестиції окупляться».

[Еммануель Макрон, президент Франції]:

«Франція пропонує механізм матеріальної допомоги, щоби перші дози вакцин були доступними і їх використовували для пріоритетних груп у країнах, що розвиваються. Неважливо, звідки будуть ці дози: з Європи, Китаю, Росії чи США. І неважливо, хто їх пожертвує — країни чи фармацевтичні компанії. Їх розподілять ефективно й чесно».

[Джузеппе Конті, прем’єр-міністр Італії]:
«Ми просували ACT-Accelerator — найважливішу міжнародну платформу, щоб забезпечити загальний і рівний доступ до тестів, терапії та вакцин. Це товари суспільного значення, і вони мають бути доступними для всіх. Ми повинні й далі підтримувати цю ініціативу, а також заповнити брак коштів».

Віртуальне засідання пройшло на тлі другої хвилі пандемії. Так, у Німеччині цього тижня зареєстрували найбільшу добову кількість померлих із початку коронавірусної кризи. У країні карантин діятиме ще принаймні до 10 січня. Ресторани та готелі закрито, а збиратися можна не більш як уп’ятьох і не більш ніж із двох домогосподарств.

В Італії кількість нових інфікованих і госпіталізованих зменшується. Але там щодня реєструють найбільше померлих від COVID-19 з усіх країн Європи.

Друга хвиля спостерігається і в Канаді, де щодня встановлюють нові рекорди за кількістю виявлених випадків.

В Україні 4 грудня зафіксували понад 15 тисяч нових хворих на COVID-19.
Коротке посилання на цю сторінку:

На віртуальному засіданні Генеральної Асамблеї ООН знову обговорили COVID-19Американський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у КитаїНауковці: 2023 рік став найтеплішим за всю історію спостереженьЄменські хусити заявили про удари по двох есмінцях СШАДруга найбільша в історії Техасу пожежа знищує будинкиАвстралія незадоволена поясненням Ізраїлю й вимагає покарати винних у загибелі волонтерівБанди підпалили парковання в столиці Гаїті: згоріли десятки машинГромадяни М’янми тисячами втікають до Таїланду через посилення бойових дійСлухання щодо БАПОРу: у Конгресі США агентство назвали «шоу жахів»Чому індійські фермери знову вийшли на масові протести

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: