25.04.2024
Телеканал NTD

У Німеччині позашляховик збив 20 пішоходів, п’ятеро загинуло

У Німеччині позашляховик збив 20 пішоходів, п'ятеро загинуло

Авто наїхало на пішоходів у німецькому місті Трір, що в землі Рейнланд-Пфальц. Загинуло п'ятеро осіб, серед..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Авто наїхало на пішоходів у німецькому місті Трір, що в землі Рейнланд-Пфальц. Загинуло п’ятеро осіб, серед них немовля. Щонайменше 15 пішоходів постраждало, деякі з них — серйозно.

Трагедія сталася в центрі міста. Позашляховик на швидкості 80 кілометрів за годину виїхав на пішохідну вулицю й почав безладно збивати людей. Машина встигла проїхати кілометр до античних воріт Порта-Нігра, перш ніж її зупинила поліція.

[Малу Драєр, прем’єр-міністр Рейнланд-Пфальцу]:
«Наші думки з родичами жертв, які зараз оплакують загибель близьких, і з людьми, чиї життя було за одну мить відібрано такими жахливими злочинними діями. Серед загиблих є й немовля. Страшно думати, що батькам доводиться оплакувати смерть своєї дитини».

За даними правоохоронців, водій був нетверезим і чинив опір під час затримання. В автомобілі він був сам.

[Карл-Петер Йохем, представник поліції]:

«Водій — чоловік віком 51 рік. Він громадянин Німеччини, уродженець району Трір-Саарбург. На місце події швидко прибули поліціянти й рятувальні служби. Щодо мотивів цієї людини ми поки нічого не можемо сказати. Його заарештували й зараз допитують».

Трір — найстаріше місто Німеччини, засноване 2000 років тому. Тут живе 110 тисяч осіб. Цього року в Трірі різдвяний ярмарок скасували через пандемію, але магазини працюють. Пішохідну вулицю болардами перекрито не було.

[Вольфрам Лайбе, лорд-мер Тріра]:
«Ми бачили такі кадри в новинах про інші країни й думали, що такого не може статися в Трірі. Але тепер це сталося і в нас. І я, як лорд-мер, просто онімів».

Такий випадок стався чотири роки тому в Берліні. Тоді фура в’їхала на територію різдвяного ярмарку. Загинуло одинадцятеро людей, більш як 50 — дістало поранення. Відповідальність за теракт узяли на себе ісламісти.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Німеччині позашляховик збив 20 пішоходів, п’ятеро загинулоФінляндія: тисячі мігрантів чекають у Росії можливості перейти кордон і потрапити до ЄСАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в КитаїЗброя для України вже в дорозі: Байден підписав законопроєкт про допомогуПерше за сім років повне сонячне затемнення побачили жителі Північної АмерикиЩе одного імовірного китайського шпигуна заарештували в НімеччиніЧовен із мігрантами перекинувся біля берегів ПанамиПівнічна Корея знову запустила крилаті ракети в мореЗакон ухвалили: Велика Британія почне висилати нелегальних емігрантів до РуандиМарш на Нью-Делі: індійські фермери відкинули пропозицію влади

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: