18.12.2024
Телеканал NTD

У Туреччині через COVID-19 запроваджують комендантську годину на всі дні тижня

У Туреччині через COVID-19 запроваджують комендантську годину на всі дні тижня

У Туреччині фіксують сумні рекорди добової кількості нових хворих на COVID-19. Уже кілька днів виявляють близько..

Дата завантаження: 2024-04-18

video

У Туреччині фіксують сумні рекорди добової кількості нових хворих на COVID-19. Уже кілька днів виявляють близько 30 тисяч заражених. Різкий стрибок стався 25 листопада. Президент Тайїп Ердоган оголосив, що комендантську годину введуть і в робочі дні.

[Тайїп Ердоган, президент Туреччини]:
«У будні комендантська година діятиме з 9 вечора до 5 ранку. Ослаблення обмежувальних заходів у вихідні не буде. Комендантська година починається о 9 вечора в п’ятницю й закінчується о 5 ранку в понеділок. Щосуботи й щонеділі ми сидітимемо вдома».

Комендантську годину у вихідні запровадили два тижні тому, але це не допомогло, і заражених дедалі більше.

Тепер у Туреччині ще посилюють правила відвідування магазинів і торгових центрів. До приміщень впускатимуть обмежену кількість людей. Покупці повинні мати пропуски з цифровим кодом.

Ресторани й кав’ярні працюють лише на винос. Спортзали й басейни тимчасово закриваються. Години роботи держслужбовців скорочено. Обмежувальні заходи не поширяться на промислові підприємства й деякі компанії, діяльність яких життєво важлива.

Президент обіцяє почати вакцинувати населення вже цього місяця. Він наголосив, що для громадян Туреччини щеплення буде безкоштовним.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Туреччині через COVID-19 запроваджують комендантську годину на всі дні тижняЗаборону на табори безпритульних хочуть розширити на всю КаліфорніюНапередодні Великодня ціни на какао стали просто шаленимиООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняТуристи розчаровані через страйк працівників Ейфелевої вежіКоли відбудеться найближче сонячне затемнення, і хто його зможе побачитиМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняНауковці: 2023 рік став найтеплішим за всю історію спостереженьТримати незареєстрованих собак буллі XL в Англії — тепер кримінальний злочинТемпи зменшення площі тропічних лісів у світі 2023 року сповільнилися

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: