28.04.2024
Телеканал NTD

Ветеринарна клініка на колесах виїхала на дороги Австралії

Ветеринарна клініка на колесах виїхала на дороги Австралії

Це мобільна ветеринарна клініка. Недавно вона виїхала на дороги східного узбережжя Австралії. Її завдання — лікувати..

Дата завантаження: 2024-04-28

video

Це мобільна ветеринарна клініка. Недавно вона виїхала на дороги східного узбережжя Австралії. Її завдання — лікувати постраждалих тварин, таких як коали й кенгуру.

Клініка розмістилася у фурі завдовжки 16 метрів. Вона зможе дістатися майже будь-куди в Австралії, де прокладено дорогу.

Ветеринар Брі Талбот увійде до групи волонтерів, які братимуть участь у програмі.

[Брі Талбот, ветеринар]:

«Можливість особисто працювати в мобільній лікарні означає, що ми зможемо допомагати тваринам швидко. Ми зможемо приїхати й надати необхідну допомогу, швидко дати ліки чи вколоти знеболювальне, а також подивитися на реакцію. Це дасть змогу швидше випустити тварин назад».

Мобільну клініку обладнано найновітнішими технологіями, зокрема апаратами для УЗД і рентгену, супутниковим зв’язком і сонячними батареями. Також вона перевозитиме запаси води. Загалом це буде самодостатня станція.

Гроші на неї збирали під час краудфандингової кампанії. Вона почалася в червні. Її підсумком стало понад 510 тисяч доларів.

[Стівен ван Міл й Еван Косак, ветеринари]:
«Відчуваю полегшення й захват. <> Попереду ще довга дорога. Але це гарний початок. Слід просто зловити хвилю й рухатися в тому ж напрямку. Гадаю, усе буде гаразд».

Кошти на клініку також пообіцяло виділити представництво Всесвітнього фонду природи в Австралії. Воно дасть понад 180 тисяч доларів.

[Даррен Гровер, представник WWF в Австралії]:
«Дуже радісно усвідомлювати, що з’явилася така послуга. Лікарня готова почати роботу до нинішнього сезону пожеж, а ще вона буде доступною і під час інших природних катастроф».

Про необхідність створення такої клініки задумалися після масштабних пожеж, які охопили австралійський континент у 2019‒20 роках. Вони стали найруйнівнішими за всю історію спостережень. У вогні за різними оцінками загинуло від 400 мільйонів до мільярда 250 мільйонів тварин, зокрема коал.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ветеринарна клініка на колесах виїхала на дороги АвстраліїГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООНЯк і чим годуватимуть спортсменів під час Олімпіади в ПарижіВ Уганді фермери переходять на вирощування бамбукаПрезидент Південної Кореї закликав лікарів-страйкарів шукати компромісНа грецькому острові Лесбос створили кладовище для емігрантівВеличезне джерело природного водню знайшли в албанській шахтіЧерез посуху на півдні Іспанії затвердили нові обмеження та заходи

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: