16.07.2024
Телеканал NTD

Оазис спокою: жителі Боготи спостерігають за колібрі на пагорбі Монсеррат

Оазис спокою: жителі Боготи спостерігають за колібрі на пагорбі Монсеррат

Яскраві колібрі допомагають жителям колумбійської столиці Боготи відпочити від метушні великого міста. Поспостерігати за цими пташками..

Дата завантаження: 2024-04-16

video

Яскраві колібрі допомагають жителям колумбійської столиці Боготи відпочити від метушні великого міста. Поспостерігати за цими пташками можна в заповіднику на пагорбі Монсеррат.

У 2000-х роках рослинність тут була в жалюгідному стані, і більшість птахів обминала ці місця. Щоб відновити ліс, фахівці почали висаджувати дерева й чагарники. Тепер на пагорбі живе 115 видів пернатих, серед яких і 18 видів колібрі, зокрема й такі, які мігрують. Кілька тижнів тому тут відкрили туристичну екостежку.

[Каміло Кантор, співробітник заповідника]:
«Іноді це здається нереальним, бо поруч стоїть місто з восьмимільйонним населенням, тому тут завжди шумно. Можна почути шум і відчути, яке там брудне повітря. А ця стежка на Монсерраті схожа на оазис, де людина може позбутися стресу».

Тут розвішані годівнички із солодощами. Вони постійно приваблюють колібрі. За день ці пташки з’їдають удвічі більше корму, ніж важать самі.

[Освальдо Кортес, орнітолог]:
«В інших частинах країни колібрі так просто не побачиш. Можливо, їх і знайдеш, та це нелегко. Треба довго йти й довго чекати, поки колібрі сяде на квітку. У нашому заповіднику завдяки годівницям ви швидко знайдете цих птахів, помилуєтеся ними та сфотографуєте».

Сюди приїздять і орнітологи, і просто любителі погуляти на свіжому повітрі.

[відвідувачка заповідника]:
«Дивовижно, можна побачити не одну колібрі, а багато. Можна розглянути дзьоб, крила, оперення й почути спів пташки».

Колібрі є в Північній, Південній і Центральній Америці. Ученим відомо понад 350 видів цих птахів. У Колумбії живе 135 видів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Оазис спокою: жителі Боготи спостерігають за колібрі на пагорбі МонсерратВікінги повернулися: на Шетландських островах урочисто спалили дракарНародну музику шоро в Бразилії визнали культурною спадщиноюТуніська співачка хоче відродити в країні давню берберську мовуУ Киргизстані відроджують традицію носити жіночий головний убір елечекШанувальники «мерседесів»: пам’ятник німецькому авто роблять у хорватському містіНайбільший у світі айсберг зняли на відео в Західній АнтарктидіПольський полонез внесли до списку ЮНЕСКОУперше за 450 років вісім частин вівтаря епохи Відродження зібрали докупиСендбординг повертається до Намібії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: