26.02.2024
Телеканал NTD

Як експрес-тест на COVID-19 допоміг симфонічному оркестрові повернутися до репетицій

Як експрес-тест на COVID-19 допоміг симфонічному оркестрові повернутися до репетицій

Лондонський симфонічний оркестр повернувся до репетицій завдяки експрес-тестам на COVID-19. Вони не лише швидкі, але й..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Лондонський симфонічний оркестр повернувся до репетицій завдяки експрес-тестам на COVID-19. Вони не лише швидкі, але й зручні. Пацієнту всього лише треба здати на аналіз слину.

Медики поміщають відразу кілька зразків у портативний прилад, і приблизно за годину відповідь готова. Точність — 95 %.

[Кріс Тумазу, директор компанії — розробника тесту на COVID-19]:
«Тестування за зразками слини дуже актуальне. Співробітники деяких організацій мають працювати разом, як, наприклад, Лондонський симфонічний оркестр. У сфері мистецтва він дуже важливий, і музикантам треба репетирувати разом. Завдяки таким тестам вони можуть зробити аналіз у день репетиції».

Через карантинні обмеження оркестр не репетирував кілька місяців.

[Максін Квок, скрипалька]:
«Було дуже важко не репетирувати кілька місяців. Те, що ми можемо регулярно здавати такий аналіз і далі працювати, почуваючись комфортно й у безпеці, для нас дуже важливо».

Музиканти тестуються раз на місяць.

[Кетрін Макдавелл, директор Лондонського симфонічного оркестру]:
«Це було дуже важливо в перші дні роботи. І зараз теж життєво важливо всіх перевіряти кожні чотири тижні. Маємо й інші запобіжні заходи. Але коли щомісяця починаєш працювати в колективі, де у всіх негативний тест, це додає всім великої впевненості».

Компанія, що розробила експрес-аналіз на основі слини, постачає тести до Національної служби охорони здоров’я Великої Британії за собівартістю. Їх використовують у восьми лондонських лікарнях, а ще у відділеннях швидкої допомоги всієї країни.
Коротке посилання на цю сторінку:

Як експрес-тест на COVID-19 допоміг симфонічному оркестрові повернутися до репетиційФранцузький острів Мон-Сен-Мішель знову став недоступнимУ Хорватії прихід весни святкують Фестивалем вогнівНародну музику шоро в Бразилії визнали культурною спадщиноюУ Киргизстані відроджують традицію носити жіночий головний убір елечекБез інтернету та зв’язку: на Балі відзначили День тишіКубинське болеро внесли до списку культурної спадщини ЮНЕСКОФестиваль «Звуки цвітіння» починається в Ботанічних садах К’ю в ЛондоніПаризький кондитер створив незвичайне тістечко з нагоди Олімпійських ігорМодниці привабили увагу на Чемпіонаті світу з кінних перегонів у Дубаї

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: