26.08.2024
Телеканал NTD

Португальські виробники взуття змінюють підбори на маски

Португальські виробники взуття змінюють підбори на маски

Португалія може похвалитися знаменитою на весь світ взуттєвою індустрією. У ній працює близько півтори тисячі компаній..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Португалія може похвалитися знаменитою на весь світ взуттєвою індустрією. У ній працює близько півтори тисячі компаній і десятки тисяч осіб.

Однак у період карантину та пандемії виробники, щоб вижити, змушені адаптуватися.

Дизайнер взуття класу люкс Луїс Онофре зазвичай створює туфлі для зірок Голлівуду, таких як Наомі Воттс і Періс Гілтон. Однак цього року через епідемію чимало червоних доріжок скасували. Замовлень стало дуже мало.

[Луїс Онофре, дизайнер взуття]:

«Це був страшний період. У березні, квітні й травні ми майже зупинили виробництво. І гадаю, що те ж сталося в усій індустрії. 70 % компаній тимчасово зупинили роботу».

Понад 90 % свого взуття Португалія експортує. І дизайнери розкішної продукції здебільшого залежать від міжнародних виставок, де й знаходять своїх клієнтів. Але цього року майже всі їх скасували.

[Луїс Онофре, дизайнер взуття]:
«Модній індустрії буде дуже непросто. Улітку магазини взуття не продавали. Вони заповнені товаром, який доведеться збувати наступного літа».

Деякі бренди тепер перемикаються з розкоші на комфорт. Наприклад, роблять домашнє взуття чи м’які капці для медпрацівників.

Інші йдуть на радикальніші зміни. Раніше ця компанія робила взуття для будівельників. Тепер перейшла на виробництво масок та інших товарів.

[Орланду Андраде, співробітник взуттєвої компанії]:
«Під час першої хвилі замовлень значно не поменшало. І це було добре. Однак нам було дуже складно діставати сировину. Ось коли ми вирішили трохи адаптуватися».

Із січня по серпень цього року експорт взуття з Португалії зменшився на 17 % проти такого ж періоду 2019-го.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: