24.10.2024
Телеканал NTD

Каву з ефіопських пагорбів продають у вищому світі Лондона

Каву з ефіопських пагорбів продають у вищому світі Лондона

Це один із найексклюзивніших сортів кави. У кав'ярні престижного лондонського району Мейфер велику порцію продають за..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Це один із найексклюзивніших сортів кави. У кав’ярні престижного лондонського району Мейфер велику порцію продають за 50 фунтів. Це коло 65 доларів США.

А привозять цю каву з ферми, що в Ефіопії, а саме в регіоні Сідамо. Цього року її продукція перемогла на конкурсі найкращих сортів ефіопської кави.

[Негуссі Гемеда, виробник кави]:
«Мені сказали, що нашу каву скуштували судді із 17 країн. І зі 40 претендентів мою каву вибрали переможцем. У цьому районі росте відмінна кава. Під час приготування цього напою ми також використовуємо деякі прийоми. Моя кава стала найкращою серед 1450 конкурсантів».

Гемеда почав вирощувати каву сім років тому на ділянці три гектари. Донедавна він постачав свої зерна лише на місцевий ринок.

Однак він знав, що його продукція надзвичайно якісна, тому хотів розширити мережу клієнтів. Конкурс став у пригоді. Тепер Гемеда планує ознайомити зі своєю кавою весь світ.

[Негуссі Гемеда, виробник кави]:
«Я раджу не вірити чуткам і скуштувати мою каву. Це як ліки».

Представник ефіопської організації, яка підтримує сільськогосподарський сектор країни, зазначає, що шанувальники сьогодні готові купувати якісну каву за будь-яку ціну.

[Ієн Честерман, представник Feed the Future Ethiopia]:
«Ефіопія — це місце народження кави. Тут ми бачимо унікальну комбінацію ґрунту, генетики, висотності, які й формують унікальний аромат напою. І нещодавній конкурс показав, що найвимогливіші покупці з усього світу готові за це платити».

Попереднього сезону Гемеда продав 540 кілограмів своїх зерен. Тепер планує розширювати виробництво.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: