26.03.2024
Телеканал NTD

Дослідження: коронавірус міг поширюватися в Італії ще у вересні 2019-го

Дослідження: коронавірус міг поширюватися в Італії ще у вересні 2019-го

Є імовірність, що коронавірусна інфекція поширювалася в Італії ще торік у вересні. Такого висновку дійшли дослідники..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Є імовірність, що коронавірусна інфекція поширювалася в Італії ще торік у вересні. Такого висновку дійшли дослідники з Національного інституту онкології в Мілані. На їхню думку, коронавірус міг потрапити з Китаю до інших країн набагато раніше, ніж уважали раніше.

Всесвітня організація охорони здоров’я повідомляла, що до спалаху в Ухані торік у грудні про вірус нічого не було відомо. В Італії першого інфікованого виявили 21 лютого в передмісті Мілана.

Але, вивчивши скринінги на рак легенів за останні місяці, дослідники виявили, що приблизно у 12 % людей антитіла до коронавірусу виробилися з вересня 2019 року по березень 2020-го.

Докладніше дослідження проводив Сієнський університет. Він виявив, що в чотирьох випадках антитіла до COVID-19 були вже в аналізах, які взяли першого тижня жовтня. Це означає, що заразилися ці люди ще у вересні.

А дані з регіону Ломбардія служать непрямим доказом того, що вірус міг з’явитися в Італії навіть ще раніше. Там небувало велику кількість важких випадків пневмонії і грипу реєстрували ще в першому кварталі 2019 року.

За словами дослідників, їхні висновки також показують, що вірус довгий час може бути в сплячому стані, періодично спричиняючи масштабні спалахи.

Тим часом американська біотехнологічна компанія Moderna оголосила, що її експериментальна вакцина від COVID-19 показала ефективність на рівні 94,5 %. Наразі препарат проходить останню фазу клінічних випробувань. Згідно з доповіддю, результат перевищив усі очікування.

Це означає, що вже в грудні США дасть зелене світло двом вакцинам від коронавірусу. Першу розробляє Pfizer разом із німецькою BionTech.

Як очікується, до кінця року в країні будуть доступними 60 мільйонів доз вакцини. А наступного року уряд США планує забезпечити доступ до більш ніж мільярда доз. Цього буде цілком достатньо для населення США, яке становить 330 мільйонів.

Головна перевага вакцини Moderna в тому, що її не треба зберігати за екстремально низьких температур, як препарат Pfizer, який буде ефективним лише, коли його зберігати за мінус 80 градусів Цельсія. Якщо ж покласти його у звичайну морозильну камеру, то він зберігатиметься до п’яти днів.

Для вакцини Moderna прийнятною вважається температура плюс 2‒8 градусів. Тож її можна зберігати місяць. А якщо зменшити температуру до мінус 20 градусів, то препарат не втрачає властивостей до пів року.
Коротке посилання на цю сторінку:

Дослідження: коронавірус міг поширюватися в Італії ще у вересні 2019-гоШістьох арештовано й трьох розшукують у справі про найбільше в історії Канади викрадення золотаРік після землетрусу: як у Туреччині відновлюють життяШезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зимиНайбільшу у світі дерев’яну вітряну турбіну збудували у ШвеціїВірмени протестують проти передання Азербайджану чотирьох сілЯк у популярному туристичному місті Таїланду справляються з мавпячим свавіллямКенійська компанія рятує природу від електронного непотребуТримати незареєстрованих собак буллі XL в Англії — тепер кримінальний злочинТепловий стрес охоплює дедалі більше територій Європи

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: