28.11.2024
Телеканал NTD

У ПАР рятують популяцію очкових пінгвінів, вирощуючи осиротілих пташенят

У ПАР рятують популяцію очкових пінгвінів, вирощуючи осиротілих пташенят

На узбережжі ПАР сто років тому було понад мільйон очкових чи африканських пінгвінів. З роками їх..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

На узбережжі ПАР сто років тому було понад мільйон очкових чи африканських пінгвінів. З роками їх дедалі меншало. Південноафриканські біологи планують врятувати популяцію, вирощуючи осиротілих пташенят.

Уже 50 юних пінгвінів незабаром будуть готові до самостійного життя. Їх випустять у дику природу заповідника Де-Гуп, неподалік од мису Голковий.

Крім того, фахівці намагаються привабити сюди інших пінгвінів. У січні вони розставили на березі манекени цих птахів, які видають характерні крики.

[Крістіна Гаген, біолог]:

«Цього ніколи не застосовували, щоби приваблювати африканських пінгвінів, але так приманювали інші види морських птахів у всьому світі. Можливо, найуспішніший і найвідоміший приклад — це атлантичний тупик біля східного узбережжя США. Там використовували манекени, а також випускали вирощених пташенят. У результаті виникла велика колонія».

Біологи розмістили манекени в уже наявній колонії і перевіряють реакцію пінгвінів.

[Крістіна Гаген, біолог]:
«Усе пройшло дуже добре. Пінгвіни ніби зацікавились, але не нападали на манекени. Вони їх і не ігнорували. Для нас це хороший знак. Навіть деякі туристи подумали, що пінгвіни справжні».

Популяція очкових пінгвінів почала меншати на початку минулого століття через інтенсивний забір яєць. Зараз біля берегів ПАР живе не більш як 13 тисяч цих птахів. Пінгвіни ненадовго поверталися до природного заповідника Де-Гуп у середині 2000-х років, але покинули його через хижаків.

Біологи випускатимуть тут вирощених пташенят кілька років. Першу групу поселять у заповіднику на початку наступного року.

Очкових пінгвінів занесено до Червоної книги ПАР.
Коротке посилання на цю сторінку:

У ПАР рятують популяцію очкових пінгвінів, вирощуючи осиротілих пташенятКубинці поспішають заправитися перед різким стрибком цін на пальнеООН: п’ять країн допоможуть Гаїті в боротьбі з озброєними бандамиДослідження: у приміщеннях повітря часто брудніше, ніж зовніТуристи розчаровані через страйк працівників Ейфелевої вежіСуданці виходять в інтернет через Starlink, оскільки мобільного зв’язку немаєShell продасть проблемні берегові підприємства в НігеріїУ Данії на престол зійшов Фредерік ХДвоє мігрантів померло, намагаючись дістатися з Африки до Канарських островівАвстралія дозволила працівникам не відповідати на дзвінки начальства у вихідні

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: