26.12.2024
Телеканал NTD

Біля берегів Франції перекинувся човен із мігрантами — четверо осіб загинуло

Біля берегів Франції перекинувся човен із мігрантами — четверо осіб загинуло

Біля французького міста Лон-Плаж перекинувся човен з іранськими мігрантами. Вони намагалися перетнути Ла-Манш і потрапити до..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Біля французького міста Лон-Плаж перекинувся човен з іранськими мігрантами. Вони намагалися перетнути Ла-Манш і потрапити до Великої Британії.

Загинуло двоє дітей п’яти та восьми років, а також чоловік і жінка. Ще 15 осіб вдалося врятувати. Вісім із них постраждали від переохолодження, у двох була зупинка серця.

[Ерве Турмент, заступник префекта Дюнкерка]:
«Усіх евакуювали. Я організував ретельні пошуки, які зараз у пріоритеті. Тут є обладнання для надання допомоги постраждалим, які в будь-якому стані».

Постраждалих мігрантів доставили до лікарень Кале й Дюнкерка, інших затримали для опитування.

Човен перекинувся за два кілометри від берега. Його помітив місцевий яхтсмен. До місця лиха вирушило чотири французьких патрульних судна й одне рибальське, а також вертоліт.

Причину інциденту поки не встановлено. Відомо, що цього дня на Ла-Манші був сильний, поривчастий вітер.

Цього року перепливли протоку й перебралися до Великої Британії 7400 мігрантів. Щонайменше сім осіб загинуло. У 2019 році Ла-Манш перетнуло 1800 шукачів притулку, загинуло четверо.

Британський уряд неодноразово вимагав від французької влади вжити дієвих заходів для запобігання нелегальній міграції через Ла-Манш. Однак та каже, що Велика Британія як магніт притягує мігрантів, і їх важко зупинити.

Шукачі кращого життя перетинають протоку на переповнених гумових човнах або на саморобних плотах. Іноді просто вплав.
Коротке посилання на цю сторінку:

Біля берегів Франції перекинувся човен із мігрантами — четверо осіб загинулоВ ООН обговорили переслідування уйгурів, тибетців та практикувальників Фалуньгун у КитаїЛідер сепаратистів Карлес Пучдемон висуне свою кандидатуру на виборах голови КаталоніїГаїтяни шукають захисту від банд біля поліційних дільницьФранцузькі фермери спробували заблокувати гуртовий ринок у ПарижіСупервівторок завершився перемогою Дональда Трампа та Джо БайденаЧовен із мігрантами перекинувся біля берегів ПанамиЗакон ухвалили: Велика Британія почне висилати нелегальних емігрантів до РуандиАпеляційний суд визнав Саркозі винним у незаконному фінансуванні передвиборчої кампаніїНетаньягу відхилив пропозицію ХАМАСу вивести війська із Сектора Гази

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: