19.02.2024
Телеканал NTD

Азербайджан і Вірменія звинуватили одне одного в чергових ракетних обстрілах

Азербайджан і Вірменія звинуватили одне одного в чергових ракетних обстрілах

Режим припинення вогню в Нагірному Карабасі, про який сторони домовилися у Вашингтоні минулого тижня, порушено. Азербайджан..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Режим припинення вогню в Нагірному Карабасі, про який сторони домовилися у Вашингтоні минулого тижня, порушено. Азербайджан і Вірменія звинувачують одне одного в обстрілі.

Це пологовий будинок у Степанакерті — столиці Нагірного Карабаху. Тут є постраждалі. А це карабаське місто Шуша. Уряд повідомляє про одного загиблого.

Вірменія також підтвердила, що Азербайджан узяв під контроль стратегічне місто Губадли, що розташоване на кордоні з Іраном.

Азербайджан показав кадри зі свого міста Барда й заявив про 21 загиблого внаслідок обстрілу з боку Вірменії.

Водночас обидві сторони відкидають звинувачення на свою адресу.

Це найсерйозніший воєнний конфлікт на Південному Кавказі за останні приблизно 30 років. І є побоювання, що до нього може долучитися Росія і Туреччина.

Анкара — союзник Баку. Президент Туреччини Таїп Ердоган повідомив, що недавно обговорив ситуацію з Володимиром Путіним і закликав його зробити крок у бік залагодження конфлікту.

[Таїп Ердоган, президент Туреччини]:
«Зробімо цей крок. Якщо він буде щирим, то давайте його зробимо. Потрібно кардинально вплинути на проблему. Ми щирі в цьому питанні й, сподіваюся, ви теж. Зробімо цей крок. Це була хороша зустріч».

Азербайджан не визнає відділення Нагірного Карабаху і, як і раніше, уважає його своєю територією. Вірменія каже, що в самопроголошеній республіці проживають етнічні вірмени й що вони потребують її захисту.
Коротке посилання на цю сторінку:

Азербайджан і Вірменія звинуватили одне одного в чергових ракетних обстрілахВерховний суд залишив ім’я Дональда Трампа в бюлетенях штату КолорадоЗбиті в Ізраїлі іранські дрони, дуже ймовірно, мають китайські компонентиВ Індонезії через повені та зсуви гинуть людиУ Балтиморі починають підіймати міст, що обвалився, а тіла всіх загиблих поки що не знайшлиООН ухвалила першу глобальну резолюцію щодо штучного інтелектуПарламент ЄС ухвалив спірний закон про відновлення природиДесятки загиблих: Пакистан накрили рясні снігопади та зливиНе можуть загасити: велика лісова пожежа в Перу загрожує флорі та фауніЄС посилює санкції щодо Ірану після атаки на Ізраїль

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: