Білосніжні пляжі, басейни й пальми з одного боку і грядки з травами, кукурудзою й овочами — з іншого.
На кубинському курорті Варадеро готелі тепер приваблюють відвідувачів органічною продукцією.
Після семи місяців перерви через пандемію коронавірусу сюди знову приїжджають іноземні туристи. І тепер гостей зустрічають свіжими продуктами з власного городу.
[Амадо Акоста, представник готелю]:
«Ми використовуємо ці трави, здебільшого ароматичні, які надходять із нашого городу на кухню й до барів. Усе, що тут вирощено — органічні продукти».
Власні грядки вже облаштувало коло 30 готелів Варадеро.
Вирощують, зокрема, редиску та стручкову квасолю.
[Юдьєль Інфанте, бармен]:
«Нам дуже вигідно мати в готелі город. Це дає змогу отримувати свіжі продукти, такі як м’ята й базилік. Ми можемо робити прості коктейлі, наприклад лимонад, із дуже свіжих продуктів, які вирощують у готелі».
Відвідувачі вже оцінили нововведення.
[Хуан Вальдес, відвідувач]:
«Вони виробляють у готелі натуральні й корисні для організму речі. Від них не гірше. Вони свіжі, навіть лимон дуже кислий».
Куба закривала кордони в березні. Однак зараз активно просуває свої курорти серед туристів, бо ця галузь є основним джерелом валюти.
Водночас обов’язкові деякі запобіжні заходи. В аеропорту всім роблять тести на коронавірус. У громадських місцях також постійно вимірюють температуру й стежать, щоб усі були в масках.
Коротке посилання на цю сторінку: