29.03.2024
Телеканал NTD

Школа як курорт: італійських дітей навчають на морському пляжі

Школа як курорт: італійських дітей навчають на морському пляжі

Золотий пісок, хвилі й свіжий вітер. Італійський пляж Васто-Маріна вважають райським куточком для відпочивальників. Але зараз..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Золотий пісок, хвилі й свіжий вітер. Італійський пляж Васто-Маріна вважають райським куточком для відпочивальників. Але зараз він перетворився на школу просто неба. Для дітей і викладачів виділили смугу 16 кілометрів уздовж моря.

[П’єрджорджіо Моліно, президент туристичного консорціуму Васто]:
«”Думки на піску”— назва проекту говорить сама за себе. Ми приймаємо цих школярів і студентів на нашому пляжі насамперед для того, щоб про них подбати».

Учитель Массіміліано Сантелла невимушено ходить босоніж по піску, пояснюючи урок третьокласникам. На свіжому повітрі легше порозумітися.

[Массіміліано Сантеллі, учитель]:
«Я завжди за те, щоб по можливості займатися на свіжому повітрі, і залюбки виходжу з дітьми. Звісно, тут є чинники, які відволікають, але й потенціал величезний. До того ж досить пригрозити дітям поверненням у клас, і лад одразу відновлюється».

Неподалік учаться п’ятикласники. Вони встигають і вирити ногами в піску яму, і засвоїти урок.

[школярка]:
«Шум моря дуже заспокоює. Такі умови допомагають ліпше зрозуміти новий матеріал».

[школяр]:
«Учитися на пляжі — зовсім інша річ. Я милуюся природою, дивлюся на пісок, який насипається в кросівки, і це чудово. Навіть повітря тут інше — воно таке свіже».

Учителі раді новій можливості. На уроки запрошують фахівців із різних галузей, які проводять семінари. Водночас можна легко тримати необхідну дистанцію.

А в цьому ресторані зараз проходить урок хімії. Викладач розповідає про пластик і дбайливе ставлення до природи.

[Мікеле Д’Аскенцо, учитель]:
«Ми викладаємо способами, які ніколи раніше не використовували. Проте не слід розглядати це як тимчасове й імпровізоване рішення. Варто подивитися на це, як на можливість побудувати нову модель освіти».

У благодійному проекті також бере участь міська влада. Вона виділила автобус, який возить школярів на заняття й назад. А місцева меблева фабрика забезпечила дітей столами та стільцями.
Коротке посилання на цю сторінку:

Школа як курорт: італійських дітей навчають на морському пляжіАвстралія дозволила працівникам не відповідати на дзвінки начальства у вихідніЗаборону на табори безпритульних хочуть розширити на всю КаліфорніюУ передмісті Парижа відкрилося Олімпійське селищеГабонський дизайнер перетворює викинутий папір на красиві вазиУ Словенії завершили земляні роботи в новому тунелі, який веде до АвстріїФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиЯпонія: як живеться людям через місяць після землетрусуНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CКубинці поспішають заправитися перед різким стрибком цін на пальне

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: