29.03.2024
Телеканал NTD

Чоловік у середньовічному одязі вбивав жителів Квебека мечем

Чоловік у середньовічному одязі вбивав жителів Квебека мечем

У канадському Квебеку в неділю стався кривавий напад. Чоловік, одягнений у середньовічний одяг і озброєний мечем,..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

У канадському Квебеку в неділю стався кривавий напад. Чоловік, одягнений у середньовічний одяг і озброєний мечем, почав кидатися на перехожих. У результаті двоє людей загинуло, п’ятеро було поранено.

Подія сталася біля парламентського пагорба в старій частині міста Квебек.

Поліція затримала нападника. Ним виявився 24-річний житель Монреаля. Правоохоронці зазначають, що поки не розуміють його мотивів. Кримінального минулого він не має.

Як повідомив голова поліції Квебека Роберт Піджен, кілька років тому чоловік висловлював намір учинити такий злочин. Цю інформацію, за словами Піджена, дістали в «медичному контексті».

[Роберт Піджен, голова поліції Квебека]:
«Думаю, нам потрібно ще підтвердити, що напад було продумано заздалегідь. Чоловік переодягнувся й вийшов із холодною зброєю, щоб убивати випадкових перехожих. Однак я вважаю, що він насправді це спланував».

Повідомляють, що підозрюваний не чинив ніякого опору під час арешту.

[Роберт Піджен, голова поліції Квебека]:
«Факт полягає в тому, що він хотів атакувати якомога більше людей. Такий висновок ми зробили на основі його поведінки під час затримання. Ми не мали жодної інформації про його кримінальне минуле до арешту, а також про його наміри у Квебеку».

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо висловив співчуття жертвам та їхнім родичам. Він також подякував екстреним службам за швидке реагування.
Коротке посилання на цю сторінку:

Чоловік у середньовічному одязі вбивав жителів Квебека мечемГендиректор Boeing визнав наявність недоліків у контролі якостіПрорвало греблю: зсув завалив поселення в БолівіїВикрадення планів безпеки поставила під загрозу проведення Олімпіади в ПарижіДощі та повені: у Європі розгул стихіїСША та їхні союзники почали спільні удари по об’єктах хуситів у ЄменіПольські та чеські фермери перекрили КПП на кордоні з НімеччиноюЄменські хусити завдали удару по судну свого головного союзникаПодвійний вибух в Ірані під час церемонії: приблизно 100 загиблих, понад 200 пораненихФермери Греції і Польщі не припиняють протестувати

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: