26.12.2024
Телеканал NTD

У США через нову пожежу евакуюють жителів

У США через нову пожежу евакуюють жителів

В американському штаті Каліфорнія розгорілася нова лісова пожежа. Її назвали Glass Fire, тобто скляною. За кілька..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

В американському штаті Каліфорнія розгорілася нова лісова пожежа. Її назвали Glass Fire, тобто скляною. За кілька днів її площа перевищила 4000 гектарів, і стримати вогонь поки не вдається.

Потерпають виноробні округи Напа й Сонома. 37 тисяч домогосподарств залишилися без світла. Пожежа знищує житлові будинки. Кілька тисяч людей вимушено залишили свій дім.

Зокрема в місті Санта-Роза. Для багатьох евакуація стала несподіванкою.

[Лаура Волатайл, жителька Санта-Рози]:
«Я просто зрозуміла, наскільки я була не готовою до такого. Я завжди вважала себе зібраною людиною. Але я повністю розгубилася, усе пішло не так. Я була нажаханою».

У цієї жінки під час евакуації зламався фургон. Та зрештою його вдалося полагодити.

[Лаура Волатайл, жителька Санта-Рози]:
«У мене вимкнувся телефон, і зламалася машина. Вона не заводилася. Ми вже спізнювалися з виїздом. Але мій батько — містер Спокій, Холоднокровність і Зібраність — стає ще спокійнішим, коли я нервую. Він постійно підкреслював, що ми ще маємо час і просто виберемося звідти, що ми й зробили. Але ми були буквально останніми».

А цей чоловік майже впевнений, що його дім не згорів, об нещодавно бачив свіжі фотографії зі свого району. Зараз він в евакуаційному центрі й зберігає спокій.

[Кларк Галл, житель Санта-Рози]:
«Я взяв одяг та інше. Це не те, що ми незрозуміло де. Тут є заклади харчування, можна купити їжу та інше. Я на зв’язку з друзями. Якщо хочу прийняти душ, то мені потрібно просто їм зателефонувати. Тож великих труднощів немає. Не хотілося би бути поза домом довше ніж три дні, але якщо доведеться, то нічого не вдієш».

З вогнем намагається впоратися понад тисяча пожежників. Причини займання розслідують.

Загалом у штаті Каліфорнія зараз палає 26 великих пожеж.

Цьогорічні пожежі на заході США вже назвали історичними. Таких руйнувань тут ще не бачили. У Каліфорнії, починаючи із січня, вигоріло півтора мільйона гектарів території — набагато більше, ніж будь-якого року раніше. Поширенню вогню сприяє тривала посуха й сильний вітер.

Полум’я знищило понад 7000 будинків. Із середини серпня через пожежі в Каліфорнії загинуло 26 осіб.
Коротке посилання на цю сторінку:

У США через нову пожежу евакуюють жителівПерше за сім років повне сонячне затемнення побачили жителі Північної АмерикиВеликі повені на півночі Іраку: є загибліВ Індонезії через повені та зсуви гинуть людиБандити застрелили 12 людей у багатому передмісті столиці ГаїтіЄменські хусити заявили про удари по двох есмінцях СШАМашини в багні та річки замість вулиць: друга атмосферна річка прийшла до КаліфорніїНе можуть загасити: велика лісова пожежа в Перу загрожує флорі та фауніПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиПрем’єр-міністр Гаїті подав у відставку на тлі насильства в країні

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: