25.05.2024
Телеканал NTD

Шторми та повені: Італія й Мексика постраждали від розгулу стихії

Шторми та повені: Італія й Мексика постраждали від розгулу стихії

Італійські рятувальники евакуюють жителів північних регіонів на кордоні з Францією. Шторм «Алекс», що налетів на цю..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Італійські рятувальники евакуюють жителів північних регіонів на кордоні з Францією. Шторм «Алекс», що налетів на цю місцевість наприкінці минулого тижня, приніс зливи та сильні вітри. В Італії стихія забрала щонайменше дев’ять життів, безвісти пропало 20 осіб.

Затяжні дощі йшли в П’ємонті, Ломбардії та Лігурії. Місцями за добу випала піврічна норма опадів. Як наслідок, почалася повінь і зсуви.

Постраждали тисячі будинків, зруйновано дороги, мости й лінії електропередачі. Вулиці деяких міст заповнені сміттям, брудом і перевернутими автомобілями. Збиток може становити мільйони євро.

Італійські екстрені служби провели вже 5000 операцій, зокрема рятувальних.

А це Мексика. У суботу узбережжя штатів Чіапас, Табаско та Веракрус досяг тропічний шторм «Гамма». Після сильних дощів почалися повені. Загинуло щонайменше десятеро осіб. Будинки більш як 600 тисяч жителів постраждали, деякі було затоплено.

У столиці штату Табаско вийшла з берегів річка Гріхальва, але вода підіймається поступово.

[житель Вільяермоси]:
«Оскільки вода прибуває повільно, ми можемо вивезти деякі речі. Усе, звичайно, не забереш. Це неможливо. Ми візьмемо матраци, одяг і посуд».

За даними Національного ураганного центру США, «Гамма» — 24-й шторм нинішнього сезону в Атлантиці, який дістав ім’я. Досягнувши берега, він ослаб до тропічної депресії.
Коротке посилання на цю сторінку:

Шторми та повені: Італія й Мексика постраждали від розгулу стихіїФермери блокують автомагістралі в усій ІспаніїУ М’янмі запровадили обов’язкову військову службуОбіцяна допомога буде: ЄС погодив виділення 50 мільярдів євро УкраїніІзраїль убив трьох синів лідера ХАМАСуЄС посилює санкції щодо Ірану після атаки на ІзраїльАдміністрація Байдена скасувала послаблення нафтових санкцій щодо ВенесуелиМарш на Нью-Делі: індійські фермери відкинули пропозицію владиВ Іспанії згоріла житлова 14-поверхова будівляБолгарія та Румунія частково приєдналися до Шенгенської зони

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: