20.04.2024
Телеканал NTD

Британський хлопчик із церебральним паралічем зібрав на благодійність 150 тисяч фунтів стерлінгів

Британський хлопчик із церебральним паралічем зібрав на благодійність 150 тисяч фунтів стерлінгів

Дев'ятирічний британець став героєм міста Шеффілд. Тобіас Веллер, що страждає на церебральний параліч і аутизм, зібрав..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Дев’ятирічний британець став героєм міста Шеффілд. Тобіас Веллер, що страждає на церебральний параліч і аутизм, зібрав для місцевої школи та лікарні 150 тисяч фунтів стерлінгів — це понад сто дев’яносто п’ять із половиною тисяч доларів.

Під час пандемії він пройшов два марафони. Тобіас щодня проходив 750 метрів і загалом подолав 84 кілометри. Водночас він користувався спеціальними ходунками.

[Тобіас Веллер, житель Шеффілда]:
«750 метрів — це довгий шлях. Повертаючись щодня додому, я був знесиленим».

Надихнув хлопця 100-річний капітан Том, який зібрав 32 мільйони фунтів стерлінгів — це майже 42 мільйони доларів — для лікарів, які боролися з ковідом.

[Тобіас Веллер, житель Шеффілда]:
«Я ходив під дощем, під час сильного вітру, і навіть коли падав сніг».

Тобіас спочатку планував зібрати 500 фунтів стерлінгів. Та результати перевершили всі очікування.

[Рут Гарбут, мама хлопчика]:
«Він такий чудовий і багато чого домігся. І все це він зробив, широко усміхаючись. Тобіас хоче допомогти безлічі інших дітей і далеко в цьому просунувся. Я ним пишаюся».

Тобіаса підтримували сусіди, а також олімпійська чемпіонка з легкої атлетики Джессіка Енніс-Гілл. Коли хлопчик зібрав 100 тисяч фунтів стерлінгів, його привітав капітан Том і прем’єр-міністр Борис Джонсон.

Тепер юного британця називають капітаном Тобіасом. А сам він планує пройти третій марафон.
Коротке посилання на цю сторінку:

Британський хлопчик із церебральним паралічем зібрав на благодійність 150 тисяч фунтів стерлінгівТуристи розчаровані через страйк працівників Ейфелевої вежіУ Норвегії розводять песців, щоб урятувати їх від вимирання в СкандинавіїЧим пригощатимуть гостей «Оскара»Як і чим годуватимуть спортсменів під час Олімпіади в ПарижіЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїКовбаса з єнотів — новий делікатес у НімеччиніМер Венеції пояснив, чому відвідування історичної частини міста стане платнимТримати незареєстрованих собак буллі XL в Англії — тепер кримінальний злочин19 000 голів худоби на борту: скандальне судно прибуло до Іраку

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: