20.01.2024
Телеканал NTD

Дональд Трамп і Джо Байден зустрілися на останніх дебатах перед виборами

Дональд Трамп і Джо Байден зустрілися на останніх дебатах перед виборами

У США відбулися останні дебати перед президентськими виборами. Головні кандидати — президент Дональд Трамп і колишній..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

У США відбулися останні дебати перед президентськими виборами. Головні кандидати — президент Дональд Трамп і колишній віцепрезидент Джо Байден — висловили різні точки зору з низки питань. Серед тем був коронавірус, податки та зовнішня політика.

Президент сказав, що коронавірусна криза скоро закінчиться, а ексвіцепрезидент уважає, що прогнози для американців дуже погані.

[Джо Байден, кандидат у президенти США]:
«Ми рухаємося до похмурої зими. І чіткого плану немає. І до середини наступного року теж немає перспективи, що більшості американців буде доступною вакцина».

[Дональд Трамп, президент США]:

«Я зовсім не вважаю, що ми рухаємося до похмурої зими. Ми відкриваємо нашу країну. Ми вивчили й зрозуміли цю хворобу. І в нас немає вибору. Ми не можемо замкнутися в підвалі, як Джо. Не знаю, він, мабуть, має можливість ізолюватися. Він, напевно, заробив десь багато грошей. Люди собі цього дозволити не можуть. Навіть я, як президент, не можу собі цього дозволити».

Дональд Трамп ще раз нагадав про причину, через яку він прийшов у політику, а Байден звинуватив президента в численних кризах, з якими, на його думку, зіткнулися США.

[Дональд Трамп, президент США]:
«Ви постійно кажете, що збираєтеся зробити це або те, але зовсім недавно ви з іншими нічого не зробили. Знаєте, Джо, я балотувався через вас. Я балотувався через Барака Обаму, бо ви погано виконали свою роботу. Якби я вважав, що ви добре працювали, я б ніколи не пішов у президенти».

[Джо Байден, кандидат у президенти США]:
«Ви знаєте, хто я такий. Ви знаєте, хто він такий. Ви знаєте його характер. Ви знаєте мій характер. Ви знаєте наші репутації стосовно правди й висловлювання правди».

Кандидати також зіштовхнулися в питанні міжнародної політики, зокрема відносин США з Північною Кореєю. Байден звинуватив Трампа в співпраці з «бандитом», а Трамп сказав, що лідеру КНДР не подобався Обама, і що тепер відносини нормальні й обидві країни не перебувають у стані війни.

Також кандидати зачепили й міграційну політику та тему расизму. Байден укотре звинуватив президента в переслідуванні етнічних і релігійних меншин. У відповідь президент сказав, що він найменший расист у цьому залі.
Коротке посилання на цю сторінку:

Дональд Трамп і Джо Байден зустрілися на останніх дебатах перед виборамиВерховний суд США дозволив Техасу арештовувати нелегальних мігрантівЯпонія втратила титул третьої за величиною економіки світуІзраїль убив трьох синів лідера ХАМАСуВ Улан-Баторі внаслідок вибуху автоцистерни спалахнула багатоповерхівкаЄС посилює санкції щодо Ірану після атаки на ІзраїльТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспороюНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CНа АЕС «Фукусіма-1» стався витік радіоактивної водиЧовен із мігрантами перекинувся біля берегів Панами

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: