26.11.2024
Телеканал NTD

Полин проти коронавірусу: науковці проводять дослідження

Полин проти коронавірусу: науковці проводять дослідження

Боснієць Петар Міхич збирає полин. Раніше справи із цим бізнесом йшли не вельми добре. Іноді урожай..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Боснієць Петар Міхич збирає полин. Раніше справи із цим бізнесом йшли не вельми добре. Іноді урожай доводилося роздавати чи навіть знищувати, бо попит на цю траву був невеликим. Але зараз перед ним великі перспективи, а телефон не припиняє дзвонити. Усе почалося після того, як німецькі науковці виявили потенціал полину в боротьбі з коронавірусом.

[Петар Міхич, травник]:
«За останні кілька місяців попит на полин збільшився. Це сталося після того, як інститути в Німеччині почали досліджувати властивості полину для лікування COVID-19».

Інститут імені Макса Планка в Потсдамі провів у травні дослідження, яке показало, що екстракти цієї рослини можуть сприяти лікуванню від COVID-19.

[Пітер Зібергер, директор Інституту ім. Макса Планка]:
«Ідея в тому, щоб використовувати отримані з полину речовини для запобігання самовідтворення вірусу й зменшення тяжкості захворювання. Тобто можна послабити перебіг виснажливої хвороби, яка може бути смертельною».

І хоча клінічно полин ще не випробовували, багато хто вже готовий спробувати дію цієї рослини на собі.

Провідна в Боснії і Герцеговині фармацевтична компанія, яка виробляє лікарські трави, уже планує масово випускати продукцію, яка містить полин.

[Сейла Мехич, директор із розвитку фармацевтичної компанії]:
«Ми вироблятимемо чай із полину, а також водні та спиртові екстракти цієї рослини, які на сьогодні показали хороший результат у лікуванні від COVID-19».

[Санїн Котлиця, директор фармацевтичної компанії]:
«Зазвичай продажі в нас зростають на 10 %, але через епідемію COVID-19, що почалася в березні, попит на продукти, які допомагають зміцнити імунітет, зріс на 83 %».

Досліджують ефективність полину проти COVID і вчені Мексики. Вони обіцяють оприлюднити результати протягом двох-трьох місяців.

Відомо, що в традиційній китайській медицині полин використовують для лікування раку, респіраторних інфекцій та малярії. Водночас в Африці настоянку полину застосовують проти малярії та гарячки Ебола.
Коротке посилання на цю сторінку:

Полин проти коронавірусу: науковці проводять дослідженняУ передмісті Парижа відкрилося Олімпійське селищеКенійські огієки борються порти виселення з прадавнього лісуУ Пуерто-Рико оголосили надзвичайну ситуацію через лихоманку денгеСтолиця В’єтнаму очолила список міст із найбруднішим повітрямКовбаса з єнотів — новий делікатес у НімеччиніПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиСрібло в Єгипті — нове золотоСтаре місто в Дубровнику хочуть повернути місцевим жителямСтрілянина в техаській церкві: на зброї стрільця була наклейка «Палестина»

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: