28.11.2024
Телеканал NTD

У Киргизстані затвердили новий кабмін, у Бішкеку оголошено режим надзвичайного стану

У Киргизстані затвердили новий кабмін, у Бішкеку оголошено режим надзвичайного стану

Парламент Киргизстану затвердив новий склад кабінету міністрів. Очолив уряд недавно обраний прем'єр Садир Жапаров. Його минулого..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Парламент Киргизстану затвердив новий склад кабінету міністрів. Очолив уряд недавно обраний прем’єр Садир Жапаров. Його минулого тижня звільнили з в’язниці опозиціонери-протестувальники.

Раніше президент Сооронбай Жеенбеков підписав указ про відставку прем’єр-міністра Кубатбека Боронова й розпуск уряду. Однак новий склад кабміну залишився майже незмінним.

Жапаров заявив, що не братиме участі в майбутніх виборах до парламенту. Також, за його словами, президент обіцяє піти у відставку.

Водночас сам голова держави оголосив надзвичайний стан у Бішкеку й запровадив комендантську годину. В’їзди до міста контролюють армійці.

Ще президент заборонив до 21 жовтня, тобто до закінчення надзвичайного стану, мітинги й зібрання.

[Жилдизбек Абдикаров, військовик]:
«Ми зупиняємо для прояснення ситуації всі машини, які в’їжджають і виїжджають. Комендантська година діє з 9 вечора до 5 ранку. Виконання указу буде під суворим контролем».

Протести в Киргизстані спалахнули 5 жовтня після парламентських виборів. На них із 16 партій подолали необхідний бар’єр лише чотири. Проте тільки одна була опозиційною. Пізніше ЦВК скасувала результати голосування.

Під час протестів постраждало 1200 осіб, одна людина загинула. Протестувальники також звільнили з в’язниці кількох опозиціонерів. Демонстрації і заворушення поновилися в п’ятницю, після чого почав діяти режим НС.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Киргизстані затвердили новий кабмін, у Бішкеку оголошено режим надзвичайного стануВирвало двері запасного виходу: усі Boeing 737 Max 9 перевіряютьВлада Азербайджану зносить будівлю колишнього карабаського парламентуГендиректор Boeing визнав наявність недоліків у контролі якостіСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроОбіцяна допомога буде: ЄС погодив виділення 50 мільярдів євро УкраїніСуд Гонконгу вирішив ліквідувати китайського будівельного гіганта EvergrandeПо підземних об’єктах хуситів завдали ударів у ЄменіЕквадорські військовики почали активно патрулювати водні шляхи в пошуках наркотиківНа Кубі закінчується паливо?

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: