27.04.2024
Телеканал NTD

Сам собі оператор: британське село організувало власний мобільний зв’язок

Сам собі оператор: британське село організувало власний мобільний зв'язок

Тихе англійське село Бауерчолк, що в графстві Вілтшир, не схоже на місце, де розробляють новітні технології...

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Тихе англійське село Бауерчолк, що в графстві Вілтшир, не схоже на місце, де розробляють новітні технології. Навколо на кілометри простяглися мальовничі поля й луки. Ці місця вважають найкрасивішим куточком природи. Єдиний мінус — мертва зона мобільного зв’язку.

Жоден оператор не зважився ставити тут вежі: занадто складно, а витрати не окупляться. Уряд теж не допоміг розв’язати проблему. Тоді місцеві жителі взяли справу у свої руки і створили власну мережу мобільного зв’язку четвертого покоління.

[Джеймс Боді, технічний архітектор системи Ch4lke Mobile]:
«Багато хто казав, що це неможливо, занадто складно, й оператори мобільного зв’язку ніколи не дозволять нам це зробити. Та коли люди кажуть мені, що щось неможливо, я однаково йду й роблю, завжди так учиняю».

Жителі села зібрали гроші й установили п’ять антен. Зв’язок запрацював. Тепер мобільними телефонами вільно користується 400 осіб. У приїжджих місцевий зв’язок під’єднується автоматично так само, як це відбувається в роумінгу.

Власниця місцевого готелю Сью Лі полегшено зітхнула. Раніше через проблеми зі зв’язком вона часто втрачала клієнтів.

[Сью Лі, власниця готелю]:
«Якось приїхало літнє подружжя. Вони мали телефони зі слабкою антеною, тому засмутилися, що не було сигналу. Тож вони переночували й поїхали, бо не було зв’язку».

Успіх пілотного проекту надихнув команду розширити зону покриття. Вона хоче охопити загалом 1100 будинків, частина з яких стоїть біля села.

[Джеймс Боді, технічний архітектор системи Ch4lke Mobile]:
«Для сільських жителів це навіть важливіше, ніж для містян. Якщо ви ізольовані, то можна покладатися лише на мобільний зв’язок та інтернет. Купівля товарів, дзвінки до місцевих служб, консультації з фахівцями. <> Це як електроенергія і вода — без зв’язку не проживеш».

Уряд Великої Британії тепер виділив майже два з половиною мільйони фунтів стерлінгів на проект, що має забезпечити сільських жителів мобільним зв’язком.
Коротке посилання на цю сторінку:

Сам собі оператор: британське село організувало власний мобільний зв’язокДанські кондитери змагаються у створенні найсмачніших «карнавальних булочок»Північномакедонець тримає вдома 600 папуг, і їх стає дедалі більшеПерші у світі перегони в реактивних костюмах відбулися в ДубаїЖитель Торонто перетворив свій будинок на ексцентричний витвір мистецтваУ Сіетлі тисячі людей милуються цвітом сакуриУ Парижі відновили легендарний забіг офіціантів40 котів зустрічає гостей у котокав’ярні в ІракуДесятки аеростатів літали над швейцарським містечком в альпійській долиніНазвані мами-видри допоможуть осиротілим дитинчатам

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: