28.08.2024
Телеканал NTD

Різдвяний сезон у Лондоні: до універмагу Selfridges прибув Санта-Клаус

Різдвяний сезон у Лондоні: до універмагу Selfridges прибув Санта-Клаус

Різдвяний сезон у Лондоні традиційно відкрив універмаг Selfridges. І хоча відвідувачів поки небагато, головний герой уже..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Різдвяний сезон у Лондоні традиційно відкрив універмаг Selfridges. І хоча відвідувачів поки небагато, головний герой уже розвішує гірлянди.

[Санта-Клаус]:
«Різдво ніхто не скасовував. Попри всі чутки, воно відбудеться. І ви маєте 74 дні, щоб підготуватися. Проведімо їх із любов’ю, у приємних клопотах».

Щороку Selfridges має нову тему різдвяного розпродажу. Цього разу це — екологічність. Так, ялинкові іграшки зроблено з переробленого скла, а листівки й паковання, відповідно — з переробленого паперу. Пластикові прикраси пропонують замінювати на аналоги з пап’є-маше.

[Елеонора Грегорі, продавець]:
«Тепер кожен став уважнішим до того, що купує: не звичайний різдвяний сувенір, а щось більш продумане й особливе. Цей рік змусив усіх замислитися над тим, що по-справжньому важливо».

Зазвичай різдвяний сезон починається в Selfridges ще в середині літа. Так туристи можуть купити різдвяні подарунки й сувеніри з Лондона, а місцеві жителі — уникнути передсвяткової метушні. Однак цього разу всі плани порушила пандемія.

[Джейс Тіррелл, економіст]:
«Це найбільш незвичайний рік, з яким ми стикалися у Вест-Енді за століття. Офісних працівників поменшало, також значно менше й туристів. Цей рік надзвичайно складний. Гадаю, продажі цьогоріч становитимуть лише 20‒30 % звичайного обсягу».

Утім, відвідувачі є і вони вже готові поринути в атмосферу свята.

[Алан Трейсі, покупець]:
«Маю кілька листівок, я люблю їх отримувати. Мої родичі в Австралії. Мені подобається відправляти їм гарні листівки. Тому щороку ми приїжджаємо сюди».

[Джолін Корбачо, покупниця]:
«Син давно мріяв сюди приїхати. Він у нас фанат Різдва, як і його мама. Ми давно хотіли побачити всі святкові прикраси».

Попри те, що пандемія з її соціальними обмеженнями призвела до падіння продажів, у різдвяний сезон торгівля потроху оживає.
Коротке посилання на цю сторінку:

Різдвяний сезон у Лондоні: до універмагу Selfridges прибув Санта-КлаусЕкзотичному Мадагаскару присвятили фестиваль орхідей у Садах К’ю в ЛондоніСмугастий дебютант: тримісячне тигреня показали публіці в зоопарку в РиміДанські кондитери змагаються у створенні найсмачніших «карнавальних булочок»40 котів зустрічає гостей у котокав’ярні в ІракуФіліппінець перетворив свій будинок на громадську бібліотекуЯк панди граються на снігу в зоопарку у БельгіїЯк колишній пілот після звільнення став готувати традиційний сир халуміМоре щенячої любові дістали шанувальники йоги з нагоди Дня святого ВалентинаЦерква в Болівії влаштувала свято для сотень бездомних

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: