16.06.2024
Телеканал NTD

Вулицями Києва проїхав «Ретро Круїз»

Вулицями Києва проїхав «Ретро Круїз»

Твідові костюми, танці твіст і свінг, а ще чаювання. У Києві — черговий заїзд «Ретро Круїзу»...

Дата завантаження: 2024-04-16

video

Твідові костюми, танці твіст і свінг, а ще чаювання. У Києві — черговий заїзд «Ретро Круїзу». Шанувальники витонченого стилю минулого століття зібралися на велопробіг центром столиці.

[Маріанна Факас, організаторка «Ретро Круїзу»]:
«Цей круїз — це міське свято культури й стилю. Україна — це частина європейського егрегора. Сьогодні ми одягаємося так, як одягалася вся європейська мода впродовж 20 століття».

[Володимир Черемис, співорганізатор «Ретро Круїзу»]:
«Ми хочемо сказати киянам, щоб вони частіше користувалися велосипедами як транспортом, щоб вони не соромилися одягатися в костюм».

Такий захід влаштовують у Лондоні ось уже понад 10 років поспіль. Tweed Run — головний ретро-фестиваль Європи, завдання якого відтворити найкращі ритуали Англії. Учасники сьогоднішнього фестивалю в Києві зізнаються: та епоха близька також і їм, і не тільки за стилем, але й по духу.

[Костянтин Соколовський, учасник «Ретро Круїзу»]:

«Мені подобається його стриманість, витонченість. Мені здається це добре і якоюсь мірою (цього зараз) не вистачає».

[Ольга Грекова, учасниця «Ретро Круїзу»]:
«Мені іноді здається, що я трохи не в той час народилася. < > Тому це привід нарядитися, коли на тебе не подумають, що ти дивна».

Захід влаштовують у Києві з 2012 року.
Коротке посилання на цю сторінку:

Вулицями Києва проїхав «Ретро Круїз»Туніська співачка хоче відродити в країні давню берберську мовуМедитацію викладають учням старших класів в одній з австралійських шкілФранцузький острів Мон-Сен-Мішель знову став недоступнимВікінги повернулися: на Шетландських островах урочисто спалили дракарКарнавал у Венеції може стати «платним»Додав життєрадісності в мистецтво: виставка картин Франса Галса відкрилася в АмстердаміВедмеді, кобили й турки: парад М’ясопуст у чеському селіБалабан — душа музичної культури АзербайджануКубинське болеро внесли до списку культурної спадщини ЮНЕСКО

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: