26.12.2024
Телеканал NTD

Картини з клаптиків тканини: нігерійка перетворює відходи на мистецтво

Картини з клаптиків тканини: нігерійка перетворює відходи на мистецтво

Для когось обрізки тканини — просто непотріб. Але для нігерійської художниці Марчелліни — це цінний ресурс...

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Для когось обрізки тканини — просто непотріб. Але для нігерійської художниці Марчелліни — це цінний ресурс. З нього дівчина створює незвичайні картини.

[Марчелліна Акпойотор, художниця]:
«Тканина робить мою роботу унікальною, додає їй індивідуальності. Коли її бачу, вона мене притягує. Між мною й картиною виникає щось спільне, бо тканина — це те, що я добре знаю».

Марчелліна використовує обрізки африканської тканини, відомої під загальною назвою анкара. Її зроблено з бавовни й прикрашено яскравим восковим принтом. З такої тканини шиють і простий одяг, і модні наряди.

[Марчелліна Акпойотор, художниця]:
«Коли немає грошей, не можеш купити деякі матеріали. Але ці обрізки просто викидають, тому я почала їх використовувати, щоб створювати картини».

Художниця в роботі використовує акрилові фарби й клаптики тканини. Картини виходять об’ємними й немов живими. На них уже звернула увагу одна з художніх галерей Лагоса.

[Кехіде Афолабі, директор художньої галереї]:
«Здалеку незрозуміло, що це зроблено з обрізків тканини. Але підійшовши ближче, бачиш клаптики різної форми й кольору. Це виділяє картини в очах колекціонерів. І чудово, що людина збирає відходи й щось із них створює».

Галерея взяла 100 робіт нігерійської художниці. Деякі вже продали, і ціна окремих картин сягала 25 тисяч доларів.

А ось Марчелліна планує опанувати й інші форми художньої творчості.
Коротке посилання на цю сторінку:

Картини з клаптиків тканини: нігерійка перетворює відходи на мистецтвоШколярі Каліфорнії повернулися до ручок та зошитівОдну з найдавніших у світі книг виставлять на аукціон10 років у Louis Vuitton: дизайнер Ніколя Геск’єр відсвяткував ювілей у ЛувріБоснійські майстри прикрашають великодні яйця розписом та навіть підковамиРаніше втрачену гітару Джона Леннона виставлять на аукціонПінболом захоплюється дедалі більше молодіВогняноволосі жінки незвичайної краси: виставка прерафаелітів відкрилася в ІталіїФестиваль повітряних зміїв у Вейфані: панди, дракони та кальмариКам’яний Атлант знову височить у Долині храмів на Сицилії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: