23.08.2024
Телеканал NTD

До Дня захисника України випустили нові поштові марки

До Дня захисника України випустили нові поштові марки

У Києві провели церемонію спецпогашення нових поштових марок із серії «Збройні формування Української революції 1917‒21 рр.»...

Дата завантаження: 2024-04-23

video

У Києві провели церемонію спецпогашення нових поштових марок із серії «Збройні формування Української революції 1917‒21 рр.». Це спільний проект «Укрпошти» й Українського інституту національної пам’яті.

Загалом показали три марки: «Козак 1-го Українського полку імені Богдана Хмельницького», «Козак 1-ї Української (Синьожупанної) дивізії», «Козак Окремого загону Січових Стрільців». Художник — Володимир Руденко.

[Наталя Мухіна, співробітниця «Укрпошти»]:
«Відсьогодні ці поштові марки дійсні для оплати послуг поштового зв’язку на всій території України. Їх також можна придбати в інтернет-магазині “Укрпошти”. Номінальна вартість кожної поштової марки — 9 гривень. Це тариф на пересилання простого непріоритетного листа масою до 50 грамів у межах України. Тираж кожної поштової марки — 130 тисяч примірників».

Попри технічний прогрес люди й далі активно користуються фізичною поштою.

[Наталя Мухіна, співробітниця «Укрпошти»]:

«Марки лишаються дуже популярним способом оплати письмової кореспонденції. Я б сказала, найпопулярнішим. Також марки виконують дуже важливу місію: вони розповідають усьому світові про важливі для України події — історичні, культурні, мистецькі, спортивні».

Презентацію приурочили до сторіччя антибільшовицького повстанського руху, який з 1919 по 1920 рік охопив майже всі регіони України.

Після погашення марок відкрили виставку «Воля або смерть», яка розкриває тему селянського опору більшовикам. Вона розповідає, зокрема, і про Медвинське повстання та створення Холодноярської Республіки.

Зі слів організаторів, за допомогою цієї виставки хочуть донести до людей правдиву інформацію про той період, адже за радянських часів влада її замовчувала й намагалася сфальсифікувати історію.

Виставка пробуде в центрі Києва до січня 2021 року.
Коротке посилання на цю сторінку:

До Дня захисника України випустили нові поштові маркиУ Хорватії прихід весни святкують Фестивалем вогнівВеличезну статую імператора Костянтина Великого відтворили в РиміФестиваль світла прикрасив Копенгаген в останній місяць зимиМісто з казки «Тисяча й одна ніч» запрошує на фестиваль у США200 дронів показали світлове шоу в нічному небі МадридаНаціональний симфонічний оркестр США зіграв на старовинних інструментахДо Перу повернулися 4600 археологічних артефактівВікінги повернулися: на Шетландських островах урочисто спалили дракарПрогулянка найромантичнішим садом світу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: