25.10.2024
Телеканал NTD

Музиканти Нью-Йоркського філармонічного оркестру репетирують просто неба

Музиканти Нью-Йоркського філармонічного оркестру репетирують просто неба

Концерт класичної музики прямо на вулиці гамірного Мангеттену. Цими днями Нью-Йоркський філармонічний оркестр виступає просто неба...

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Концерт класичної музики прямо на вулиці гамірного Мангеттену. Цими днями Нью-Йоркський філармонічний оркестр виступає просто неба. І хоча умови тут зовсім не такі, як у найкращих концертних залах світу, музиканти однаково раді.

[Фіона Саймон, скрипалька]:
«Гадаю, що людям дуже потрібна музика, особливо жива. І це актуально саме зараз, коли багато хто хвилюється й відчуває стрес».

Музиканти грають не лише для публіки, а й для самих себе, бо так їм легше переносити карантин. Концертні зали в США закриті з березня, зокрема й Лінкольн-центр — головний майданчик для виступів цього оркестру.

Скрипалька Фіона Саймон грає в оркестрі з 1985 року. Каже, що втратила не лише зарплату, а й аудиторію.

[Фіона Саймон, скрипалька]:
«Нам дуже потрібна публіка. Важко почуватися повноцінним музикантом, якщо граєш лише для себе. Потрібні слухачі, які б підтримали».

Нью-Йоркський філармонічний оркестр засновано 1842 року. Він один із найстаріших і найбільших симфонічних оркестрів Америки.

Цього року, оскільки виступи в Лінкольн-центрі було скасовано, колектив зазнав збитків розміром 10 мільйонів доларів. Через це майже половину персоналу довелося звільнити. Однак музикантів вдалося зберегти усіх.

Деякі з них намагалися виступати через соцмережі. Але зізнаються, що атмосферу концерту ніщо не замінить.

[Кертіс Стюарт, скрипаль]:
«Зараз, коли ми змушені сидіти вдома, а навколо вирує ураган, нам потрібна віддушина. Нам потрібне місце, щоб виразити свої почуття, почуватися в безпеці й перенестися в інший світ».

Це один з останніх концертів Нью-Йоркського філармонічного оркестру просто неба. Такі виступи музиканти планують знову проводити вже навесні.
Коротке посилання на цю сторінку:

Музиканти Нью-Йоркського філармонічного оркестру репетирують просто небаРеконструкцію центру Каїра хочуть почати найближчими місяцямиБез інтернету та зв’язку: на Балі відзначили День тишіГодинник, який може точно йти 45 млн років, показали на виставці в ЖеневіКубинське болеро внесли до списку культурної спадщини ЮНЕСКОМузичні годинники із Забороненого міста, що в Пекіні, показали на виставці в ЛондоніУ Хорватії прихід весни святкують Фестивалем вогнівФранцуженка на Ейфелевій вежі побила світовий рекорд із висоти лазіння по канатуПольський полонез внесли до списку ЮНЕСКОБоснійські майстри прикрашають великодні яйця розписом та навіть підковами

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: