27.04.2024
Телеканал NTD

Європейські країни й далі посилюють карантинні заходи

Європейські країни й далі посилюють карантинні заходи

Прем'єр-міністр Великої Британії оголосив про нові обмеження, які запроваджують у відповідь на зростання нової хвилі пандемії...

Дата завантаження: 2024-04-27

video

Прем’єр-міністр Великої Британії оголосив про нові обмеження, які запроваджують у відповідь на зростання нової хвилі пандемії. Водночас заходи стандартизують для всієї Англії. Так, тепер рівень загрози буде триступеневим.

У разі невеликої чи середньої загрози, зберігатиметься правило, коли заборонено збиратися в групи кількістю понад шість осіб. Щодо високого рівня, то обмеження будуть жорсткішими.

[Борис Джонсон, прем’єр-міністр Великої Британії]:
«Дуже високий рівень загрози запровадять там, де існує швидке поширення й де національна система охорони здоров’я може опинитися під великим тиском, якщо не вжити жодних заходів. У цих зонах уряд заборонить людям із різних домогосподарств зустрічатися в закритих приміщеннях і на відкритому повітрі, а також, на жаль, закриє паби й бари».

Джонсон зазначив, що працюватиме з місцевими урядами, щоб визначити подальші обмеження. Як наслідок, можуть тимчасово закрити готелі, розважальні заклади й салони краси. Водночас, за його словами, роздрібні магазини, школи й університети поки закривати не збираються.

Згідно зі свіжими даними, особливо швидко зростає кількість хворих на COVID на півночі Англії. Так, у Манчестері вони вже зайняли третину місць у реанімаціях.

Одночасно в країні зростає невдоволення обмежувальними заходами. Готельний сектор скаржиться на величезні втрати. Одностайні з ним і паби, які вважають, що стосовно них уживають необґрунтовані заходи.

А це Мадрид. Тисячі людей пройшли маршем столицею Іспанії на знак протесту проти карантинних заходів та режиму надзвичайної ситуації. Такі акції відбулися також у Барселоні й Севільї.

[протестувальниця]:
«Я вийшла на протест, бо мені набридло те, як влада розв’язує проблему пандемії. Це стосується не лише охорони здоров’я, а й економіки».

У Мадриді зафіксували найбільший відсоток хворих у Європі. Їх 724 на 100 тисяч жителів. Друге й третє місце посідають Андорра та Брюссель.

Тим часом в Італії також готуються посилювати карантинні заходи. Влада заборонить приватні вечірки для дорослих та дітей, а в Римі обмежать час роботи барів і ресторанів. Крім того, можливо, заборонять спортивні заходи, де неможливо уникнути фізичного контакту.

Минулого тижня в країні всіх зобов’язали носити маски також і на відкритому повітрі.
Коротке посилання на цю сторінку:

Європейські країни й далі посилюють карантинні заходиЕпідемія лихоманки денге може початися в АргентиніІзраїль: намітився прогрес щодо угоди про звільнення заручниківПовені спричинили хаос в Афганістані та ПакистаніУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіНапередодні Великодня ціни на какао стали просто шаленимиНа Канарських островах протестують проти масового туризму25 років репресій: прихильники Фалуньгун закликають зупинити переслідування в КитаїАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в КитаїООН ухвалила першу глобальну резолюцію щодо штучного інтелекту

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: