19.04.2024
Телеканал NTD

Єгиптянин збирає старовинні телефони політиків і зірок кіно

Єгиптянин збирає старовинні телефони політиків і зірок кіно

Коли єгиптянин Хассан аль-Туркі говорить телефоном, то здається, що це кадр зі старого кіно. Так, у..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Коли єгиптянин Хассан аль-Туркі говорить телефоном, то здається, що це кадр зі старого кіно. Так, у нього немає мобільного телефона. В епоху інтернету, мобільного зв’язку й відеодзвінків він обирає такі неквапливі бесіди.

І подібних старовинних апаратів цей житель Каїра має багато. Він володіє цілою колекцією, яку почали збирати ще його дід і батько.

Цей настінний апарат SIEMENS 1898 року з дерев’яним корпусом уже не під’єднати до мережі. А 120 років тому, людина, що телефонувала, обертаючи цю ручку, виробляла струм, щоб дзвінок у прямому значенні слова дійшов до абонента на іншому кінці дроту.

Але головні скарби 65-річний Хассан зберігає у своїй майстерні на ринку в центрі Каїра.

[Хассан аль-Туркі, колекціонер]:
«Батько й дід передали мені своє ремесло. Я міг би спокуситися і, наприклад, здавати це приміщення в оренду за 1300 доларів на місяць. Та я люблю свою роботу. Навіть якщо вона щомісяця дає мені 300 доларів, мені цього досить. Я не можу відмовитися від речей, в оточенні яких виріс».

Цей статусний золотий телефон 1933 року належав королю Єгипту Фаруку I. На циферблаті саме його портрет.

А це настінний телефон Чарлі Чапліна. Він виходив у комплекті: мобільна версія висіла на стіні, а важчий апарат перебував на столі.

Завдяки цій майстерні жителі Каїра зберігають старовинні апарати й у себе вдома. Адже Хассан знає, як їх полагодити. Він також передав справу своїм синам. Вони перейняли його любов до старовини.

[Мохаммед Хассан, син колекціонера]:
«Ми пишаємося професією батька, адже він успадкував її від свого татка. Це честь і гордість нашої родини. Він нас цього вчив».

Хассан поповнює свою колекцію на аукціонах, а ще скуповує телефони на старовинних віллах та в палацах.
Коротке посилання на цю сторінку:

Єгиптянин збирає старовинні телефони політиків і зірок кіноМарокко: лазні закриті, води немаєНемає джерел: через забруднення іракці змушені купувати питну водуНайбільшу у світі дерев’яну вітряну турбіну збудували у ШвеціїЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїУ Пуерто-Рико оголосили надзвичайну ситуацію через лихоманку денгеУ Ріо намагаються зупинити спалах лихоманки денге до кульмінації карнавалу19 000 голів худоби на борту: скандальне судно прибуло до ІракуІзраїль: БАПОР найняло понад 450 бойовиків ХАМАСуШтат США Нью-Джерсі сподівається вийти на ринок кленового сиропу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: