19.04.2024
Телеканал NTD

Комендантська година й суворі обмеження: епідемія в Європі набирає сили

Комендантська година й суворі обмеження: епідемія в Європі набирає сили

Епідемія COVID-19 у європейських країнах поширюється дедалі швидше. Щодня реєструють близько 100 тисяч нових хворих. Це..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Епідемія COVID-19 у європейських країнах поширюється дедалі швидше. Щодня реєструють близько 100 тисяч нових хворих. Це вдвічі більше, ніж у США.

За загальною кількістю інфікованих Європа наближається до США, де виявлено понад вісім мільйонів випадків зараження коронавірусом. У Європі — майже шість із половиною мільйонів.

Водночас у деяких країнах кількість госпіталізацій набагато більша, ніж під час першого спалаху епідемії. Наприклад, у лікарнях Чехії пацієнтів із COVID-19 більше вшестеро.

[Штепан Воточек, директор лікарні]:
«Я хвилююся за персонал, здебільшого за медсестер. Річ не тільки в кількості хворих, але й у фізичній і психологічній напрузі. Працювати, використовуючи засоби захисту, дуже складно — важко дихати, а у двох парах рукавичок складно щось робити руками».

Уряди європейських країн переводять школярів і студентів на дистанційне навчання, закривають бари й ресторани, а лікарні скасовують нетермінові операції та інші процедури, щоб звільнити ліжка.

У великих містах Іспанії ресторанам заборонили працювати вечорами. Цей захід діятиме 15 днів.

[Беніто Матео, директор ресторану]:
«У нас дотримуються дистанціювання, на вході є дезінфікувальний гель, ми миємо столи після кожного гостя. Думаю, у нас набагато безпечніше, ніж в автобусах і поїздах. Навряд чи ресторанна індустрія несе загрозу, бо в нас тримають двометрову дистанцію. Ресторанна індустрія вже постраждала, але тепер буде просто жах».

Президент Франції Еммануель Макрон на чотири тижні запровадив комендантську годину в Парижі та ще у восьми великих містах, зокрема в Марселі, Тулузі та Монпельє. Вона діятиме з 9 вечора до 6 ранку. Порушників чекає штраф 135 євро. Проте режиму самоізоляції не оголошували. Обмежень на міжміські поїздки теж немає.

Поширення коронавірусу прискорюється не тільки в Європі. Цього місяця 22 американських штати встановили рекорд збільшення кількості нових випадків захворювання. А в Австралії, яка спочатку успішно впоралася з епідемією, нові спалахи почалися у двох найбільш густонаселених регіонах.
Коротке посилання на цю сторінку:

Комендантська година й суворі обмеження: епідемія в Європі набирає силиДруга найбільша в історії Техасу пожежа знищує будинкиЯк і чим годуватимуть спортсменів під час Олімпіади в ПарижіСрібло в Єгипті — нове золотоПрофесори-медики Південної Кореї масово звільняються, щоби підтримати стажистівНирки — у центрі нової кризи в НепаліСтолиця Колумбії та 11 муніципалітетів починають нормувати водуВеличезне джерело природного водню знайшли в албанській шахтіКенійська компанія рятує природу від електронного непотребуВ Уганді фермери переходять на вирощування бамбука

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: