25.05.2024
Телеканал NTD

За діамант «Привид троянди» очікують одержати до 38 мільйонів доларів США

За діамант «Привид троянди» очікують одержати до 38 мільйонів доларів США

Один із найбільших рожевих діамантів у світі продадуть на аукціоні. За нього очікують одержати до 38..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Один із найбільших рожевих діамантів у світі продадуть на аукціоні. За нього очікують одержати до 38 мільйонів доларів США. Рідкісний камінь добули три роки тому в Якутії і назвали на честь балету «Привид троянди». Його вага — 14,83 карата.

[Веньхао Юй, представник Sotheby’s Asia]:
«За найскромнішими оцінками цей діамант має піти з молотка за суму від 23 до 38 мільйонів доларів. Насправді такий яскравий пурпурно-рожевий діамант — велика рідкість. Думаю, боротьба за нього буде дуже інтенсивною».

Дорогоцінний камінь отримали з рожевого алмаза вагою 27,85 карата. Він має насичений колір завдяки домішкам бору та азоту. Останніми роками такі діаманти цінують особливо високо. Зокрема, існує тенденція використовувати кольорові камені як цінний актив.

[Веньхао Юй, представник Sotheby’s Asia]:
«Рожеві діаманти загалом дуже рідкісні. Водночас відоме родовище рожевих алмазів на руднику “Аргайл”, що в Австралії, цього року планують закрити. Тобто попит зростатиме, а пропонування — дуже обмежиться».

Дорогоцінний камінь виставлять на аукціоні в Женеві 11 листопада. Перед цим його продемонструють у Гонконгу, Сінгапурі й Тайбеї.
Коротке посилання на цю сторінку:

За діамант «Привид троянди» очікують одержати до 38 мільйонів доларів СШАЕпідемія лихоманки денге може початися в АргентиніНа грецькому острові Лесбос створили кладовище для емігрантівООН: голодна смерть загрожує 220 000 дітей у СуданіУ Мексиці на тлі нестачі води розгоряється суперечка через приватні штучні озераСуданці виходять в інтернет через Starlink, оскільки мобільного зв’язку немаєУ Франції під час протестів фермерів загинула жінкаУ передмісті Парижа відкрилося Олімпійське селищеООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняНауковці: 2023 рік став найтеплішим за всю історію спостережень

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: