28.08.2024
Телеканал NTD

Як угандійські вчителі опановують нові професії, щоб вижити під час карантину

Як угандійські вчителі опановують нові професії, щоб вижити під час карантину

Цим магазином дитячого одягу в Какірі володіє угандійка Бренда Кемугіша. За фахом вона вчителька, але не..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Цим магазином дитячого одягу в Какірі володіє угандійка Бренда Кемугіша. За фахом вона вчителька, але не отримує зарплати з березня, коли через пандемію закрилися всі школи.

Бренда заробляла 100 доларів на тиждень. Магазин приносить у п’ять разів менше. Однак ці гроші дають змогу вижити в критичній ситуації. Жінка планує зберегти бізнес, навіть коли відкриються школи.

[Бренда Кемугіша, учителька й підприємниця]:
«Я люблю дітей, тому повернуся й викладатиму. Але не приділятиму школі так багато часу, як раніше, бо я потрібна й магазину. Працюватиму і в школі, і тут».

Потребу мати додаткову спеціальність відчули й інші вчителі. Наприклад, у цій школі викладачі шиють маски для обличчя.

[Фредрік Одуор, учитель]:
«Ми зрозуміли, що не можна залежати лише від заробітної плати вчителя. Тому нам потрібно кілька джерел доходу, щоби прогодувати сім’ї».

Шити маски — не єдине, чого навчилися ці вчителі.

[Фредрік Одуор, учитель]:
«Першим проектом було виробництво тротуарної плитки й цегли. Але потім ми зрозуміли, що нам потрібно щось додаткове. Не щодня люди купують плитку, а нам треба жити».

В Уганді є понад 14 тисяч приватних шкіл. Там працює 150 тисяч учителів. Під час карантину вони залишилися без зарплати, а грошову допомогу видають лише викладачам державних навчальних закладів.

Тим часом вчителі обіцяють, що після карантину навчатимуть здобутих навичок і своїх учнів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Як угандійські вчителі опановують нові професії, щоб вижити під час карантинуУ Камеруні стартувала перша у світі програма планової вакцинації проти маляріїЯк в Іспанії вирішують конфлікт між рідкісними ведмедями та людьмиУ Франції під час протестів фермерів загинула жінкаТисячі індійців прагнуть поїхати працювати до ІзраїлюТуніський фермер сіє пшеницю старих сортів, сподіваючись урятувати сільське господарствоShell продасть проблемні берегові підприємства в НігеріїКоролева Данії неочікувано оголосила, що зречеться престолуВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіООН: голодна смерть загрожує 220 000 дітей у Судані

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: