23.10.2024
Телеканал NTD

Онлайн-формат Фестивалю маріачі відкрив для музикантів нові можливості

Онлайн-формат Фестивалю маріачі відкрив для музикантів нові можливості

Ансамбль мексиканської народної музики виконує серенади для медичних працівників у Гвадалахарі. Концерт дають у межах Міжнародного..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

Ансамбль мексиканської народної музики виконує серенади для медичних працівників у Гвадалахарі. Концерт дають у межах Міжнародного фестивалю маріачі. Цього року через карантинні заходи свято проходить в іншому форматі й присвячене медикам.

[Хав’єр Орендайн, організатор Міжнародного фестивалю маріачі]:
«Ми не скасували фестиваль, бо світ його заслуговує. Це вже традиція, і ми маємо шанувальників, які чекають його щороку. І ми хочемо всім сказати, що в штаті Халіско ми й далі граємо».

Зазвичай тисячі музикантів зі всієї Мексики їдуть до штату Халіско, щоб узяти участь у фестивалі. У такі дні місто занурюється в чарівну атмосферу.

Нині ж масштабні процесії тут заборонені, великі скупчення людей — теж. Але точкові концерти проходять, і їх транслюють по місцевому телебаченню, а ще в соціальних мережах.

[Хуан Пабло Альвеар, директор академії маріачі]:
«Віртуальна частина фестивалю відкрила для нас цілий, зовсім інший світ. Говорячи мовою мистецтва, ми підняли завісу сцени, яка повністю відрізняється від тієї, що ми знали раніше».

Як і багатьом іншим музикантам, Едуарно Церні цього року було непросто знайти роботу. Онлайн-концерти відкрили для нього нові можливості.

[Едуардо Церна, музикант]:
«Ми вже гадали, що жодних фестивалів не буде, тож для нас дуже важливо брати участь».

[Хав’єр Орендайн, організатор Міжнародного фестивалю маріачі]:
«Наша мета — охопити більше сімей і дітей, які не знають про Міжнародний фестиваль маріачі й ніколи не були у Гвадалахарі. Зараз вони можуть насолоджуватися ним у комфорті прямо вдома».

Жанр маріачі — це суто мексиканська традиція. Деякі музиканти грають в одному й тому ж оркестрі цілими поколіннями понад сто років.

[Хав’єр Орендайн, організатор Міжнародного фестивалю маріачі]:
«За радикальних змін, що сталися через ковідну кризу, новим поколінням дуже важливо знати нашу музику, її основи, традиції та цінності. І ми дивимося в майбутнє, маючи намір триматися наших мексиканських, латиноамериканських коренів. Нині саме час заявити: маріачі тут, і ми живі як ніколи».

Фестиваль маріачі проводять у Гвадалахарі ось уже 27 років.
Коротке посилання на цю сторінку:

Онлайн-формат Фестивалю маріачі відкрив для музикантів нові можливостіОдну з найдавніших у світі книг виставлять на аукціонРимській імперії присвятили нову виставку в Британському музеїСицилійський вулкан Етна приваблює туристів кільцями пари та газуБалабан — душа музичної культури Азербайджану«Сарджент і мода»: по-новому подивитися на картини портретиста пропонують у ЛондоніШанувальники «мерседесів»: пам’ятник німецькому авто роблять у хорватському містіУ сади Версаля повертається фонтан «Колісниця Аполлона»У Хорватії прихід весни святкують Фестивалем вогнівПінболом захоплюється дедалі більше молоді

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: