23.11.2024
Телеканал NTD

У Великій Британії випробовують безпілотні авто, під’єднані до мобільного зв’язку 5G

У Великій Британії випробовують безпілотні авто, під'єднані до мобільного зв'язку 5G

Автополігоном «Мілбрук» у Великій Британії їде безпілотне авто. Автономна система орієнтується в навколишньому світі за допомогою..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

Автополігоном «Мілбрук» у Великій Британії їде безпілотне авто. Автономна система орієнтується в навколишньому світі за допомогою камер і датчиків. А якщо під’єднати бортовий комп’ютер до високошвидкісного інтернету, автомобіль отримуватиме інформацію про загальну ситуацію на дорозі в режимі реального часу.

Британські фахівці перевіряють, як ця функція працює за допомогою мобільного зв’язку 5G.

[Гаррі Стонтон, технолог лабораторії RACE]:
«Інфраструктура, світлофори, дорожні знаки, центри управління прямо повідомлятимуть вашому автомобілю, що на наступному повороті стоїть зламана машина чи не працює світлофор».

Перед випробуваннями тут встановили шість десятків антен, на яких закріплено майже 90 радіомодулів.

[Пол Сеніор, директор компанії Dense Air]:
«На цій невеликій ділянці ми створили надщільну стільникову мережу, щоб мати максимальний результат. Чим ліпше покриття, тим вища швидкість».

Фахівці обіцяють, що 5G зменшить затримку сигналу під час зв’язку. Щоб перевірити це, на полігон виїжджає друга машина. Вона розганяється до 260 кілометрів за годину. Після цього пасажири обох автомобілів зв’язуються за допомогою відеодзвінка. Зображення на екрані ідеальне. Швидкість з’єднання досягла 1,6 гігабіта за секунду.

[Пітер Стокер, інженер компанії Millbrook]:
«Як не дивно, головним користувачем цієї функції буде не автомобільний транспорт. Це призначено для високошвидкісної залізниці. Ми хотіли дізнатися, чи зможемо ми відправляти один гігабіт на секунду з рухомого транспортного засобу на швидкості 260 кілометрів за годину».

Дослідники вважають, що високошвидкісний інтернет відкриє ще багато корисних можливостей.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: