20.04.2024
Телеканал NTD

У Лондоні поставили пам’ятник Гаррі Поттеру, що летить на мітлі

У Лондоні поставили пам'ятник Гаррі Поттеру, що летить на мітлі

На лондонській площі Лестер-сквер з'явилася статуя Гаррі Поттера. Юний чарівник одягнений у форму для гри у..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

На лондонській площі Лестер-сквер з’явилася статуя Гаррі Поттера. Юний чарівник одягнений у форму для гри у квідич і пролітає над уявним полем на мітлі Німбус-2000.

Статую відлито з бронзи. Вона стоїть за кілька кроків од кінотеатру, де восени 2001 року пройшла світова прем’єра фільму «Гаррі Поттер і філософський камінь». Він став першим у серії кінокартин про хлопчика-чарівника. Його зіграв британський актор Деніел Редкліфф.

Фільми про Гаррі Поттера знято за романами письменниці Джоан Роулінг. Перший опубліковано в 1997 році. Загалом вийшло сім основних книг і чотири додаткові.

Поруч зі скульптурою Гаррі Поттера є ще кілька пам’ятників відомим кіногероям, зокрема Мері Поппінс, ведмедику Паддінгтону та містеру Біну.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Лондоні поставили пам’ятник Гаррі Поттеру, що летить на мітліДодав життєрадісності в мистецтво: виставка картин Франса Галса відкрилася в АмстердаміПольський полонез внесли до списку ЮНЕСКОЗаповзятливі австралійці створюють приватні парки для вигулу собакВогняноволосі жінки незвичайної краси: виставка прерафаелітів відкрилася в ІталіїДо Перу повернулися 4600 археологічних артефактівУнікальна знахідка: у Данії знайшли руни на мечі віком майже 2000 роківСтолиця Словенії — Місто драконів — святкує китайський Новий рікКам’яний Атлант знову височить у Долині храмів на СициліїРозкішний бал-маскарад став окрасою Венеційського карнавалу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: