26.11.2024
Телеканал NTD

GPS-трекери допоможуть захищати слонів у кенійському заповіднику Амбоселі

GPS-трекери допоможуть захищати слонів у кенійському заповіднику Амбоселі

У національному парку Амбоселі в Кенії відзначили Всесвітній день слонів. До свята приурочили важливий захід —..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

У національному парку Амбоселі в Кенії відзначили Всесвітній день слонів. До свята приурочили важливий захід — їм наділи GPS-трекери. Вони допоможуть ліпше захищати тварин від браконьєрів.

У Кенії за останні тридцять років кількість слонів зросла вдвічі. Це через боротьбу з нелегальним полюванням і збільшення народжуваності.

[Наджиб Балала, міністр туризму Кенії]:
«За останні кілька років нам вдалося зменшити випадки браконьєрства. З початку року жертвами браконьєрів стали сім слонів, і ми дуже про це шкодуємо. Торік нелегальні мисливці вбили 34 слони, а роком раніше — 80. Ми бачимо, що таких трагедій поменшало».

Цього року в Амбоселі народилося майже 140 слоненят. Представники корінного народу масаї провели традиційну церемонію, під час якої дали малюкам імена.

[Наджиб Балала, міністр туризму Кенії]:
«Сьогодні ми також розпочали кампанію Magical Kenya Elephant Naming. Ми хочемо відзначити успіх програми зі збереження слонів і подякувати за допомогу жителям Амбоселі».

2013 року уряд Кенії збільшив покарання за браконьєрство й торгівлю дикими тваринами. Тюремні терміни стали довшими, а штрафи — вищими. Браконьєрство зрештою завдає шкоди туристичній галузі, а вона — основне джерело іноземної валюти в Кенії.

Національний парк Амбоселі лежить на території колишньої провінції Рифт-Валлі на південному сході Кенії. Заповідник засновано 46 років тому. Уважають, що для близького спостереження за слонами та іншими дикими тваринами він найзручніший в Африці.
Коротке посилання на цю сторінку:

GPS-трекери допоможуть захищати слонів у кенійському заповіднику АмбоселіЯк колишній пілот після звільнення став готувати традиційний сир халуміУ Бухаресті авіапасажирів здивували цирковою виставою40 котів зустрічає гостей у котокав’ярні в ІракуСмугастий дебютант: тримісячне тигреня показали публіці в зоопарку в РиміПолювання за яйцями: великодню розвагу підготували для мешканців зоопарку в НімеччиніЙогу внесли до розкладу уроків однієї зі шкіл столиці КосоваХудожник розмальовує стовпи електропередачі в австралійському містечкуФіліппінець перетворив свій будинок на громадську бібліотекуПерегони на дитячих велосипедах влаштували для дорослих у США

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: