25.11.2024
Телеканал NTD

Бельгійка виготовляє посуд і прикраси з пластикового сміття

Бельгійка виготовляє посуд і прикраси з пластикового сміття

Усі експонати цієї виставки, здається, розписані вручну. Насправді ж їх зроблено з різнокольорового пластику. Друге життя..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Усі експонати цієї виставки, здається, розписані вручну. Насправді ж їх зроблено з різнокольорового пластику. Друге життя кришкам від пляшок дає бельгійка Матильда Руленс. Каже, що її мета не просто продемонструвати свою творчість, а змінити ставлення людей до пластику.

[Матильда Руленс, засновниця переробного заводу]:
«Пластик — міцний і неймовірно довговічний матеріал. Не варто забувати, що його зроблено з бензину. Він забруднює довкілля й не призначений для того, щоб його використовували один раз, а потім викидали, ні. Він призначений для повторного використання чи перероблення».

Два роки тому Матильда разом із батьком заснувала невелике виробництво з перероблення пластмаси. Стимулом стала поїздка по Азії: там вона побачила гори сміття на пляжах.

[Матильда Руленс, засновниця переробного заводу]:
«Це мене приголомшило. Мені було так огидно, що я почала читати про екологію, перероблення, про безвідходний підхід. Це мене дуже зацікавило».

Спочатку кришки Матильді передавав лише магазин органічних продуктів. Пізніше приносити пластик почали й сусіди. Щотижня на цьому підприємстві переробляють від 15 до 20 кілограмів кришок. Їх перетворюють на підставки для мила, кошики для фруктів чи обробні дошки.

Матильда опікується переробленням, а конкретні вироби створює її батько-скульптор.

[П’єр Руленс, батько Матильди]:
«Ми постійно обговорюємо з Матильдою нашу роботу. І вона цікавиться моєю думкою. Ми обдумуємо й знаходимо рішення».

Готові вироби продають у виставковому залі, через інтернет, а також у кількох екомагазинах Бельгії.

Сережки коштують приблизно 20 євро, настінне панно — 150 євро, а світильник — 200.

[покупниця]:
«Мені дуже сподобалася ідея перероблення, повторного використання матеріалів. Вона відповідає духу нашого часу».

Цікаво, що техніку на самому заводі теж зроблено з уживаних матеріалів. Її зібрали з окремих викинутих деталей.
Коротке посилання на цю сторінку:

Бельгійка виготовляє посуд і прикраси з пластикового сміттяУ Франції під час протестів фермерів загинула жінкаЯк кавові фермери допомагають Панамському каналуМарокко: лазні закриті, води немаєВирощування календули процвітає в Єгипті, попри економічний спадНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CУ принцеси Кейт — рак, британці приголомшеніВірмени протестують проти передання Азербайджану чотирьох сілТепловий стрес охоплює дедалі більше територій ЄвропиРекордно низьку народжуваність зафіксували в Японії 2023 року

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: